Vettel érzelmesen értékelte a szezonja egyik legjobb időmérőjét

Forma-1, Japán Nagydíj 2022, szombat, Sebastian Vettel
Aston Martin's German driver Sebastian Vettel waves to the crowd after finishing the qualifying session ahead of the Formula One Japanese Grand Prix at Suzuka, Mie prefecture on October 8, 2022. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egyik kedvenc pályáján a kilencedik helyről rajtolhat az év végén visszavonuló német pilóta. Sebastian Vettel már a Q3-as köre után a rádióban is hálálkodott a csapatának és a közönségnek, majd a sajtó képviselőinek is meghatódva nyilatkozott.

A bakui hétvége óta először jutott be egy nagydíj kvalifikációján a harmadik szakaszba Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok négy alkalommal is győzött már Szuzukában, ami az egyik kedvenc helyszíne a naptárban, ezt pedig szombaton is bizonyította.

A Q2-be, majd a Q3-ba is néhány ezrednek köszönhetően jutott be, majd az utolsó gyors köre szinte tökéletesre sikerült, így a többiek első próbálkozásai után a hatodik helyen állt. Végül csak a hajrában hibázó Lando Norris nem előzte meg a németet, a kilencedik hellyel így is maradéktalanul elégedett lehet az Aston Martin év végén visszavonuló pilótája, aki tudja, hogy vasárnap nehezebb dolga lehet.

„Az ilyen körök miatt noha nem sajnálom [a visszavonulásomat], hiszen várom, hogy mi következik, de egy kicsit szomorú vagyok amiatt, hogy ez az utolsó alkalom – mondta Vettel. – Messze vagyunk az élmezőnytől, de

Holnap teljesen más lesz, meg kell találni az egyensúlyt a gumikezelés és a támadás között a sok-sok körön keresztül, de itt nagyszerű lesz versenyezni. Ráadásul lehet, hogy eső is lesz, és a nagy hátsó szárnyunk ebben az esetben segíthet."

„Nincs veszítenivalónk, noha nyilvánvalóan szoros [a csata] a konstruktőrök között és szeretnénk néhány pontot szerezni.