Társoldalunk:

Az esőt váró Ferrarinál tudják, mi okozta a minimális hátrányukat

2022.10.08. 09:43

A Japán Nagydíj időmérő edzésén 57 ezred döntött az első három helyezett között, végül Max Verstappen került ki nyertesen a két Ferrarival szemben. Lássuk, hogyan értékelték a kvalifikációt a főszereplők!

Max Verstappen az első Q3-as idejével szerezte meg a pole pozíciót Szuzukában, miután másodjára egy letört alkatrésznek is köszönhetően nem tudott már javítani. A hollandot azonban vizsgálják egy veszélyes manővere miatt, amikor az egyik kivezető körén majdnem balesetet okozott a szintén nem gyors körön lévő Lando Norrisszal szemben.

„Szédületes élmény volt vezetni, pláne kevés üzemanyaggal az első szektorban. A pole-nak is örülök, de annak is, hogy egyáltalán itt lehetünk Japánban. Az utolsó körben valószínűleg azért nem tudtam javítani, mert letört egy darab alkatrész az autóról, de az első kör szerencsére elég volt – mondta Verstappen az időmérő után. – A Landóval szembeni incidensnél még hidegek voltak a gumijaim és megcsúsztam épp akkor, amikor megpróbált megelőzni. Nagy szerencse, hogy nem történt baleset. Holnapra néhányan esőt, néhányan száraz időt mondanak, de bízom abban, hogy minden körülmények között jól tud működni az autó a versenyen. Izgatottan várom a futamot!"

Charles Leclerc mindössze egy századmásodperccel kapott ki a világbajnoki éllovastól, ez a hátrány pedig nagyrészt a Ferrari számára gyengébb utolsó szektornak köszönhető. A monacói azonban a bosszantóan kicsi hátrány ellenére sem volt teljesen elkeseredve.

„Próbáltam megtalálni az egyensúlyt, hiszen az egyes szektorban gyorsak voltunk, a pálya végén viszont jóval lassabbak. A végén egy kis időt azzal is vesztettem, hogy a gumik sem voltak már tökéletes állapotban. Azt azonban jó látni, hogy ilyen szoros volt a végeredmény, ebből próbálok erőt meríteni holnapra – nyilatkozta Leclerc. – Nincs sok adatunk a verseny előtt, de jól érzem magam az autóban és remélem, élvezetes lesz, a szurkolók érdekében is."

Leclerc csapattársa szintén a legvégén bukta el a pole pozíció lehetőségét, Carlos Sainz ugyanis az utolsó másodpercekben érzett problémát az autóján. A spanyol így is esélyesnek tartja magát a győzelemre, amit az általa várt eső is befolyásolhat vasárnap.

„Egy tiszta kört sikerült autóznom a végén, az utolsó kanyarban azonban kicsit kipörögtek a kerekeim, ezért pedig kár, pláne az időkülönbséget elnézve. Remélem, a szezonban sikerül majd nekem is a századok jó oldalára kerülnöm – mondta Sainz. – Vasárnap biztosan meg fog érkezni az eső a futamon, de azt nem tudjuk, hogy melyik szakaszában, úgyhogy rengeteg dolog történhet. Van esélyem a harmadik helyről, és még lágy abroncsaim is maradtak, úgyhogy felvehetjük a versenyt Maxszal."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK