Társoldalunk:

Ricciardo leleplezte, hogyan alakul a jövője

2022.10.08. 12:31

A McLarentől kirúgott pilóta először árulta a nyilvánosságnak, hogy nem láthatjuk őt a Forma-1 2023-as rajtrácsán, de a folytatásban is az F1-es karrierjére fog koncentrálni.

Szombat reggel érkezett a bejelentés, miszerint Pierre Gasly kerül az Alpine-hoz jövőre, a francia helyét pedig Nyck de Vries tölti be, így mindössze két üres ülés maradt a 2023-as mezőnyben. A McLarentől a szezon végén távozó Daniel Ricciardót a Japán Nagydíj időmérője után kérdezték meg, hogyan érintették ezek a hírek őt és a jövőjét.Tisztában voltam azzal, hogy [az Alpine] Gaslyt fogja bejelenteni – nyilatkozta a helyszíni újságíróknak. – Tudtam, hogy már egy ideje tárgyaltak, és nagyon meg akarták szerezni Pierre-t, ezért nem lepett meg. Próbáltunk tájékozódni az átigazolási piacon és kitalálni, hogyan tovább, azonban most

az igazság az, hogy 2023-ban nem leszek ott a rajtrácson. Már arra kell koncentrálnom, hogy 2024-ben ismét a mezőny tagja lehessek, szerintem akkor jobb lehetőségek nyílhatnak meg előttem."

Ricciardót nem láthatjuk jövőre a Forma-1-ben, de célja, hogy 2024-ben visszatérjen a sportágbaForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Az ausztrál pilóta ugyanakkor hozzátette, más sorozatokba sem fog elszerződni és a teljes 2023-as szezonban azért fog küzdeni, hogy visszakerüljön a száguldó cirkuszba.

„A célom az, hogy ne kerüljek ki az F1-es körforgásból. Fogalmazzunk úgy, hogy tartok egy kis szünetet, de nem adom fel a Forma-1-es karrieremet. Valószínűleg néhány lehetőség kinyílna előttem, ha máshol is körülnéznék, de nem akarom szem elől téveszteni az igazi célomat magyarázta. – Mentálisan nem állok még készen arra, hogy végleg búcsút intsek a Forma-1-nek, talán egy kis idő az oldalvonal mellett jót is tesz majd nekem. Erre koncentrálok, nem pedig arra, hogy egy másik sorozatban foglaljam el magam."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK