Társoldalunk:

Az optimista Alonso figyelmeztette Verstappenéket

2022.10.08. 18:31

Fernando Alonso figyelmeztette az élmezőny pilótáit, hogy velük ellentétben az Alpine-nak nem lesz veszítenivalója a Japán Nagydíjon. Az enstone-iak pilótái elégedettek az időmérővel, és mindketten bizakodva várják a futamot.

Azok után, hogy az Alpine kettős kieséssel zárta a múlt heti szingapúri futamot, és a McLaren letaszította őket a konstruktőri tabella negyedik helyéről, most úgy tűnik, hogy visszaelőzhetik riválisukat. Esteban Ocon ugyanis az ötödik, míg Fernando Alonso a hetedik pozícióban zárta a Japán Nagydíj időmérőjét. 

Alonso csapattársa mögött végzett, de optimista - galériaForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A Q3 első körei után a kétszeres F1-es világbajnok állt jobban, ám második próbálkozása során csak az utolsó szektorban tudott javítani, így csapattársa és Lewis Hamilton is megelőzte. Ennek ellenére úgy véli, hogy bizonyos körülmények között akár még előrébb is juthat a versenyen, és ennek kapcsán figyelmeztette az élmezőny pilótáit.

Elégedett vagyok, hogy a hetedik helyről indulhatok, és úgy gondolom, hogy vizes körülmények között még versenyképesebbek lehetünknyilatkozta. – Szóval remélem, hogy holnap változó lesz az időjárás. Ha kaotikus futam lesz, akkor sokkal kevesebb veszítenivalónk van, mint az előttünk lévő autóknak, akik a bajnoki címért harcolnak.”

Alonsót tehát láthatóan nem érdekli, hogy Max Verstappen vasárnap a világbajnoki címek és a futamgyőzelmek számában is utolérheti őt az örökranglistán. Az már más kérdés, hogy egyáltalán lesz-e esélye küzdeni ellenük, mindenesetre a 41 éves versenyző örül, hogy ezúttal kisebb volt a differencia a köridők között, mint általában.

Egész hétvégén remekül éreztem magam az autóban – jelentette ki. – Meglepett, hogy a csapatok mennyire közel vannak egymáshoz ezen a hétvégén, a kocsik egy részét mindössze néhány tizedmásodperc választja el egymástól. Ha lesz egy kis eső, koncentráltak maradunk, és van rá esély, hogy a kockás zászlónál az első ötben legyünk.”

Ocon közvetlenül a Red Bullok és a Ferrarik mögül indulhat. A francia pilóta szintén boldogan értékelt, és kiemelte, hogy sikerült talpra állniuk a szingapúri betli után. Ennek kapcsán pedig az egész csapatot megdicsérte. 

Ocon a csapatát méltattaForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Nagyon örülök a mai napnak és annak, ahogyan a hétvége eddig alakult, az ötödik hely nagyszerű számunkra – kezdte. – Nagy megelégedésre ad okot, hogy visszajöttünk és megmutattuk a bennünk rejlő potenciált. A fejlesztések jól működnek, és ez a pálya fekszik az autónknak, szóval mindenki jó munkát végzett a pálya mellett és a két gyárban egyaránt. Jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy holnap mindkét autóval pontot szerezzünk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK