Nem a mostani Sebastian Vettel utolsó japán hétvégéje?

Forma-1, Japán Nagydíj 2022, péntek, Sebastian Vettel
Aston Martin's German driver Sebastian Vettel takes part in the first practice session ahead of the Formula One Japanese Grand Prix at Suzuka, Mie prefecture on October 7, 2022. (Photo by Toshifumi KITAMURA / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem kizárt, hogy a következő években is látjuk a jelenlegi versenyhelyszínen a négyszeres világbajnokot, legalábbis ezt állította a német pilóta a Japán Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón.

Úgy tűnt, a Szuzukában négyszeres futamgyőztes Vettel az egyik kedvenc pályáján is el fog búcsúzni a közönségtől, ám a német versenyző meglepő kijelentést tett a hétvége előtt. Az Aston Martintól és egyben a sportágtól is az év végén visszavonuló világbajnok ugyanis nem tartja lehetetlennek, hogy a japán városba még vissza fog térni a következő években, méghozzá pilótaként.

Vettel annyira szereti a szuzukai pályát, hogy azt sem tartja kizártnak, hogy F1-es pilótaként sem ez az utolsó hétvégéje itt Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Ez egy nagyszerű pálya, több okból is. Ki tudja, mit hoz a jövő? – nyilatkozta Vettel. – Nyilvánvalóan szeretek vezetni ezen a pályán, mindig is nagyon elevennek éreztem magam és szenvedéllyel versenyeztem.

Vettel azt sem zárta ki, hogy erre a visszatérésre éppen a Forma-1-ben kerül sor.
„Ha [valamelyik pilóta] nem érzi jól magát,

de ez a jövő kérdése. Amennyiben valaki vállalja, hogy egyetlen versenyre benevez valakit, akkor noha a lecserélt pilóta nyilván nem örülne, de megfontolnám a lehetőséget."

Nem Vettel lenne az első, aki egy futamra beugorhatna a Forma-1-es mezőnybe korábbi világbajnokként. A közelmúltban is előfordult ilyen eset: Jenson Button a 2017-es Monacói Nagydíjon helyettesítette Fernando Alonsót a McLarennél, aki az Indy500-on versenyzett azon a héten.