Társoldalunk:

Nem a mostani Sebastian Vettel utolsó japán hétvégéje?

2022.10.07. 10:32

Nem kizárt, hogy a következő években is látjuk a jelenlegi versenyhelyszínen a négyszeres világbajnokot, legalábbis ezt állította a német pilóta a Japán Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón.

Úgy tűnt, a Szuzukában négyszeres futamgyőztes Vettel az egyik kedvenc pályáján is el fog búcsúzni a közönségtől, ám a német versenyző meglepő kijelentést tett a hétvége előtt. Az Aston Martintól és egyben a sportágtól is az év végén visszavonuló világbajnok ugyanis nem tartja lehetetlennek, hogy a japán városba még vissza fog térni a következő években, méghozzá pilótaként.

Vettel annyira szereti a szuzukai pályát, hogy azt sem tartja kizártnak, hogy F1-es pilótaként sem ez az utolsó hétvégéje ittForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Ez egy nagyszerű pálya, több okból is. Ki tudja, mit hoz a jövő? – nyilatkozta Vettel. – Nyilvánvalóan szeretek vezetni ezen a pályán, mindig is nagyon elevennek éreztem magam és szenvedéllyel versenyeztem. Szóval nem tudom, milyen típusú autóval, de a jövőben talán visszatérek ide."

Vettel azt sem zárta ki, hogy erre a visszatérésre éppen a Forma-1-ben kerül sor.
„Ha [valamelyik pilóta] nem érzi jól magát, nem bánnám, ha valamikor visszaugornék egy szuzukai verseny erejéig, de ez a jövő kérdése. Amennyiben valaki vállalja, hogy egyetlen versenyre benevez valakit, akkor noha a lecserélt pilóta nyilván nem örülne, de megfontolnám a lehetőséget."

Nem Vettel lenne az első, aki egy futamra beugorhatna a Forma-1-es mezőnybe korábbi világbajnokként. A közelmúltban is előfordult ilyen eset: Jenson Button a 2017-es Monacói Nagydíjon helyettesítette Fernando Alonsót a McLarennél, aki az Indy500-on versenyzett azon a héten.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK