Társoldalunk:

Pérez vallott a felé áradó negatív megítélésről

2022.10.07. 18:14

Sergio Pérez egész karrierje során azt érezte, a sajtóban diszkriminálják a latin pilótákat, és szeretne ezen a rossz megítélésen változtatni. Meg akarja mutatni, hogy egy mexikói is harcolhat a legjobbakkal.

Sergio Pérez a pályafutása vége felé jutott el egy élcsapathoz a Forma-1-ben, amellyel háromszor már nyert (valamint a váltás előtt nem sokkal a Racing Point-tal is elcsípett bravúros győzelmet). A Red Bullnál azonban nem fenékig tejfel az élete, Max Verstappen tempóját gyakran ugyanúgy nem képes tartani, mint korábban Pierre Gasly vagy Alexander Albon.

Az alacsony tapadású, jellemzően utcai pályákon szokott villantani Pérez, aki az előző versenyen aratott győzelme után vallott arról, hogy szerinte sokszor negatívan diszkriminálják a latin versenyzőket.

Sergio PérezForrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

„Egy rossz verseny vagy rossz széria idején erősebb kritikákat hallunk a latin pilóták esetében, mint másoknál. Pedig csak pár futamról van szó, nem arról, hogy az egész év félresiklott. Más versenyzők is szembesülnek hasonló problémákkal, de azokról alig beszélnek" – idézte a The Race.Én ezt így érzem, egész karrieremben ezt éreztem.„Néha úgy érzem, nem vesznek komolyan, mert az emberek azt mondják, ő csak egy mexikói, lusta, ilyen a kultúrája, satöbbi" – vallotta be.

Pérez a pályánForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Mullan

Egy mexikói talán nem harcolhat a világ legjobbjaival?„Főleg a korai éveimben éreztem ennek az ellenkezőjét. Ugyanakkor kellemes megmutatni, hogy bárki képes lehet eljutni ide" – tette hozzá, és elismerte, szeretne hitet adni a következő generációknak.
A spanyol Fernando Alonso szintén többször beszélt arról, hogy az F1-es médiában meglévő brit túlsúly ahhoz vezet, hogy a brit és a latin versenyzők megítélése eltérő a tudósításokban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK