Társoldalunk:

A balszerencsés Alonso kicsit elszámolta magát

2022.10.07. 06:27

Úgy véli, a műszaki hibák és egyéb zűrök nélkül közel lenne a Mercedes pilótáihoz a bajnokságban, de a bámulatos teljesítmény ellenére ez túl optimista feltételezés tőle.

Kieséssel végződött Fernando Alonso előző két versenye, aki csak a 9. helyet foglalja el a bajnokságban, és megelőzi őt csapattársa, Esteban Ocon. A kétszeres bajnok spanyolt egész évben üldözte a balszerencse, és az emiatt elvesztett pontokkal a zsebében szerinte a Mercedes párosát szorongatná a tabellán.

„Azt hiszem, legutóbb 50 környékén jártunk, az újabb veszteségekkel 58-60-nál tartunk idén nálam. Ez szinte elfogadhatatlan" – mondta a The Race-nek az elhullajtott pontmennyiségről.Ha nekem 60 ponttal több lenne a bajnokságban, másoktól meg levonnánk 10-et azáltal, hogy előttük végeztem, sokkal jobban állnék és még a Mercedeshez is közel lennék.„Ez jobban tükrözné az idei teljesítményemet, amire nagyon büszke vagyok."

Alonso a pályánForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A kérdést feltevő újságíró azonban rámutatott, apró szépséghiba Alonso kalkulációjában, hogy az elméleti korrekcióval csak Lando Norrist és Ocont előzné meg, hiszen Lewis Hamiltonnak 170, George Russellnek 203 pontja van, míg neki csak 59.

Alonso korábban azt mondta, karrierje során most nyújtja a legerősebb teljesítményt. Az év elején az Alpine néhány versenyen valóban erősebben szerepelt a Mercedesnél, csakhogy az Ezüstnyilak azóta rendezték valamelyest a sorokat és határozottan befészkelték magukat a harmadik helyre az erősorrendben (és nem mellesleg a megbízhatóságuk is sokkal jobb volt, mint az Alpine-é).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK