Kiderült, meddig akar versenyezni az idén gyengén szereplő Lewis Hamilton az F1-ben

Forma-1, Lewis Hamilton, Szingapúri Nagydíj 2022, szombat
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (C) looks on before a practice session for the Formula One Singapore Grand Prix night race at the Marina Bay Street Circuit in Singapore on October 1, 2022. (Photo by MOHD RASFAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egészen meghökkentő nyilatkozatot tett Japánban, ahol pénteken kezdődik a Forma-1-es hétvége. A csapat vezetője szerint azt szeretnék, ha a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton még öt évig náluk versenyezne.

Hamilton szerződése 2023 végén jár le. A hétszeres világajnok az idei szezonban világbajnokhoz méltatlan teljesítményt nyújtott eddig, egyetlen futamot sem tudott megnyerni, és eddig magabiztosan veri új csapattársa, George Russell, aki az elmúlt években a mezőny egyik leggyengébb autójában ülve a mezőny végén versenyzett. Persze az is kiderült, hogy ez az őrültségnek hangzó öt éves szerződéshosszabbítás nem a vezetőség fejében fogant meg.

mondta el Suzukában Wolff. Tehát a hétszeres világbajnoknak esze ágában nincs visszavonulnia. A Mercedes az első meghökkenés után a versenyző mellé állt.

mondta Wolff a Channel 4-nek.

Mindenesetre a felek közötti tárgyalások már elkezdődtek, s most mindenki arra kíváncsi, mire jut egymással Hamilton és a Mercedes.

Lewis Hamilton még öt évig akar versenyezni Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A Mercedes azt is elismerte, hogy a következő év sem hozhat nekik áttörést, azaz kell még legalább egy szezon, amíg újra csúcsra juthatnak a Forma-1-ben.

Forrás