Társoldalunk:

Kiderült, meddig akar versenyezni az idén gyengén szereplő Lewis Hamilton az F1-ben

2022.10.06. 07:03

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egészen meghökkentő nyilatkozatot tett Japánban, ahol pénteken kezdődik a Forma-1-es hétvége. A csapat vezetője szerint azt szeretnék, ha a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton még öt évig náluk versenyezne.

Hamilton szerződése 2023 végén jár le. A hétszeres világajnok az idei szezonban világbajnokhoz méltatlan teljesítményt nyújtott eddig, egyetlen futamot sem tudott megnyerni, és eddig magabiztosan veri új csapattársa, George Russell, aki az elmúlt években a mezőny egyik leggyengébb autójában ülve a mezőny végén versenyzett. Persze az is kiderült, hogy ez az őrültségnek hangzó öt éves szerződéshosszabbítás nem a vezetőség fejében fogant meg.

A múlt héten beszéltem Hamiltonnal, aki azt fejtegette nekem, hogy még öt évig képesnek érzi magát a versenyzésre, s azt is megkérdezte tőlem, hogy mit gondolok erről" - mondta el Suzukában Wolff. Tehát a hétszeres világbajnoknak esze ágában nincs visszavonulnia. A Mercedes az első meghökkenés után a versenyző mellé állt.Lewis Hamilton lenne első, aki megmondaná, ha a reakciói már lelassultak, vagy ha nem megy úgy neki a vezetés, mint korábban. De azt is megmondaná, ha már elveszítette volna a motivációját. Ilyenről azonban szó nincsen" - mondta Wolff a Channel 4-nek.

Mindenesetre a felek közötti tárgyalások már elkezdődtek, s most mindenki arra kíváncsi, mire jut egymással Hamilton és a Mercedes.

Lewis Hamilton még öt évig akar versenyezniForrás: AFP/Mohd Rasfan

A Mercedes azt is elismerte, hogy a következő év sem hozhat nekik áttörést, azaz kell még legalább egy szezon, amíg újra csúcsra juthatnak a Forma-1-ben.

Forrás