Társoldalunk:

Hamilton: Megszerezhettük volna a 2021-es vb-címet, ha a Mercedes 300 ezer fonttal többet költ

2022.10.06. 18:23

2021 volt az első év, amikor az F1 életbe léptette a költségplafont, így, a csapatok költési lehetőségei korlátozottak voltak. A Red Bull egyike annak a két csapatnak, amely állítólag megszegte a 145 millió dolláros keretet. 

A tavalyi szezon közepén úgy tűnt, hogy Verstappen és a Red Bull elhúzhat a pontversenyben, hiszen a holland Monacótól az Osztrák Nagydíjig négy futamból hármat megnyert, miközben a Mercedes megtorpant. Silverstone-ban - ahol Hamilton egy Verstappennel történt vitatott első körös ütközés után nyert - egy nagy fejlesztési csomagot vittek a W12-es autóra, de ezt követően már nem történt jelentős fejlesztés a Mercedesnél a szezonban.
Emlékszem, tavaly Silverstone-ban kaptuk meg az utolsó fejlesztéseket, és szerencsére nagyszerű volt, és tudtunk vele küzdeni a világbajnoki címért- magyarázta Hamilton a Sky Sports F1-nek a Japán Nagydíj előtt.

De aztán azt láttuk, hogy a Red Bull minden hétvégén vagy minden második hétvégén fejlesztéseket hoz. Azt hiszem, onnantól kezdve még legalább négy frissítésük volt. Ha elköltöttünk volna 300 ezer fontot egy új padlólemezre vagy egy átalakított szárnyra, az természetesen megváltoztatta volna a bajnokság kimenetelét, mert a következő futamon előnyre tehettünk volna szert. Szóval remélem, hogy nem ez a helyzet a Red Bull kapcsán, a sportág érdekében.

Hamilton bízik az FIA-ban
Hamilton igyekezett kiemelni, hogy bízik az FIA-ban, hogy a helyes következtetéseket hozza, és támogatásáról biztosította Mohammed Ben Sulayem elnököt.
Hiszek abban, hogy Mohammed és az FIA azt fogja tenni, ami helyes, bármit is találnak - jegyezte meg a 103-szoros nagydíjgyőztes.
"Ez az, amiben hinnünk kell. Mindannyiunk számára fontos, több ezer ember számára, akik fáradhatatlanul teszik a dolgukat. Átlátható kell legyen az egész szervezet, és az elszámoltathatóság az, amihez mindig hűnek kell lennünk.Láthattuk a sport korábbi éveiben, hogy a háttérben próbálták elsimítani a dolgokat [mint például a Ferrari 2020-as motor-botránya Ben Sulayem elődje, Jean Todt vezetése alatt].Nem hiszem, hogy ez lenne Mohamed munkamódszere. Szerintem az integritás nagyon fontos számára, ahogyan az F1 számára is az. Úgy gondolom, hogy jó embereink vannak a helyükön. Remélem, hogy megfelelő irányítást kapunk.

- tette hozzá a hétszeres világbajnok.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK