Charles Leclerc elárulta, mikor jött rá arra, hogy elveszítette a világbajnoki csatát

Charles Leclerc, Ferrari, Monza, Olasz Nagydíj, 2022
Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari F1-75 Ferrari 066/7 during the Formula 1 Pirelli Gran Premio d'Italia 2022 on September 11th, 2022 in Monza, Italy (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A 2022-es szezon első három versenyét követően 34 pont volt az előnye a második helyezett George Russell előtt, míg Max Verstappen még az első ötben sem szerepelt az egyéni világbajnoki pontversenyben. Öt futammal az idény vége előtt azonban Verstappen áll a világbajnoki cím kapujában, míg a monacói kénytelen már a következő évre fókuszálni, beletörődve az idei év vereségébe.

A Japán Nagydíj előestéjén, ahol Verstappen megszerezheti második bajnoki címét, a RacingNews365.com leült Leclerc-kel, hogy visszatekintsen a szezonjára. A monacói szerint sokáig tartott, mire rájött, hogy lehetetlen feladat lesz visszavenni a vezetést a tabellán Verstappentől.

- mondta Leclerc.

Ez volt az a futam, amelyet Verstappen a 14. helyről tudott megnyerni, miután számos, az erőforrással kapcsolatos büntetést kapott. A második alkalom egymás után, hogy a hollandnak a mezőny hátsó feléből sikerült megnyernie a versenyt. Magyarországon, a nyári szünet előtt Verstappen a 10. helyről húzta be a futamgyőzelmet a Hungaroringen, megelőzve Leclerc-t, akinek a csapata ismét stratégiai hibát követett el.

- emlékszik vissza Leclerc.

Van még hova fejlődni a Ferrarinál
Leclerc idei kilenc pole pozíciójából mindössze hármat tudott futamgyőzelemre váltani.

"A Red Bull egész évben sokkal gyorsabban fejlesztett mint mi, ezért most erősebbek, de a nagy különbség Belgiumban főleg azért volt, mert egyáltalán nem volt meg a tempónk. Nem hiszem, hogy a Ferrari és a Red Bull közötti teljesítménykülönbség nagyon nagy lenne. Ha a szezon egészét nézzük, akkor nagyon versenyképesek voltunk."

Leclerc úgy véli, a Red Bullnál sokkal jobb a versenyhétvégék kivitelezése, mint a Ferrarinál, ami miatt a csapata fontos pontokat veszít a bajnokságban.

- mondta.

A Ferrari felfelé ívelő tendenciát mutat
Bár Leclerc matematikailag még mindig esélyes a versenyzői bajnoki cím megszerzésére, a realitások talaján maradva inkább már előre tekint, hogy a 2023-as idényben erősebb ellenfele legyen a Red Bullnak.

Leclerc úgy véli, a Ferrari felfelé ívelő pályán van. Az előző három szezonhoz képest fejlődtek hiszen a dobogós helyezésekért és a győzelmekért harcolhattak.

"Nem hiszem, hogy sokan hittek volna abban, hogy idén milyen jók leszünk. Ha visszatekintünk 2020-ra és 2021-re, az a két olyan év volt, amikor nagyon nehéz időszakot éltünk meg. Ehhez képest nagy lépést kellett tennünk, hogy most a világbajnoki címért harcolhassunk."

A 2022-es szezonból már csak öt verseny van hátra. Leclerc számára ez még öt lehetőséget jelent arra, hogy megmutassa a Red Bullnak és Verstappennek, hogy komolyan gondolja a 2023-as évet.

- zárta a gondolatait Leclerc.
Forrás