Társoldalunk:

Ricciardo felfedte a lehetőségeit az F1-es jövőjéről

2022.10.06. 10:02

Augusztusban erősítették meg, hogy Ricciardo kölcsönösen megegyezett a McLarennel, hogy idő előtt felbontja 2023-as szerződését a csapattal. Helyére honfitársa, Oscar Piastri érkezik majd.

Ricciardo a következő lépéseit még nem jelentette be, de megerősítette, hogy a Forma-1-ben szeretne maradni.
Fejemben ugyanott vagyok, semmi sem változott - mondta a 33 éves versenyző a médiának.
"Továbbra is szeretnék az F1-ben maradni. Természetesen az 'A' terv az lesz, hogy a rajtrácson legyek. De ahogy mondtam, nem akarok csak úgy ráugrani az első szabad helyre. Tudom, hogy valószínűleg a lehetőségek is változni fognak a jövő év végén, mivel sokak szerződése le fog járni."

Ricciardo számára lehetséges a tartalékversenyzői szerep
Arra a kérdésre, hogy a döntése talán az lesz, hogy egy vezető csapatnál vállal-e tartalékversenyzői szerepet, vagy egy másik alakulatnál versenyez a rajtrácson, Ricciardo megerősítette, hogy ez a két opciója van jelenleg, és hangsúlyozta, hogy szívesebben maradna az F1-ben, minthogy a motorsport más területein tevékenykedjen.
Ez a két reális lehetőségem van - magyarázta.
"A célom nem az, hogy bárhol máshol [a Forma-1-en kívül] legyek. Szeretem a motorsport más szakágait, de nem tudom elképzelni magam ott. Úgy érzem, ha belevágok valami ilyesmibe, akkor bezárul az ajtó az F1-ben. Olyan érzés, mintha kijelentkeznék innen, pedig nem, szóval kizárólag az F1-re koncentrálok."

Ricciardo elismeri, hogy a tartalékpilóta szerepe "kockázatos"
Az ausztrált arról is faggatták, hogy számít-e arra, hogy a tartalékversenyzői pozíció lehetőséget nyújt arra, hogy aztán idővel visszatérjen a rajtrácsra. A nyolcszoros futamgyőztes elismerte, hogy ez az út magában hordozza annak kockázatát, hogy ez a visszatérés soha nem történik meg.
Tudom, hogy ha úgy döntök, hogy a tartalékpilóta szerepét vállalom, vagy nem versenyzek jövőre, onnantól kezdve semmi sem garantált. Nyilvánvalóan ez kockázattal jár, ha úgy tetszik. De igen, ez mind mérlegelés tárgya. Úgy gondolom, hogy különösen egy topcsapatnál nincsenek garanciák

- tette hozzá Daniel Ricciardo.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK