Vágólapra másolva!
Augusztusban erősítették meg, hogy Ricciardo kölcsönösen megegyezett a McLarennel, hogy idő előtt felbontja 2023-as szerződését a csapattal. Helyére honfitársa, Oscar Piastri érkezik majd.

Ricciardo a következő lépéseit még nem jelentette be, de megerősítette, hogy a Forma-1-ben szeretne maradni.

- mondta a 33 éves versenyző a médiának.

"Továbbra is szeretnék az F1-ben maradni. Természetesen az 'A' terv az lesz, hogy a rajtrácson legyek. De ahogy mondtam, nem akarok csak úgy ráugrani az első szabad helyre. Tudom, hogy valószínűleg a lehetőségek is változni fognak a jövő év végén, mivel sokak szerződése le fog járni."

Ricciardo számára lehetséges a tartalékversenyzői szerep
Arra a kérdésre, hogy a döntése talán az lesz, hogy egy vezető csapatnál vállal-e tartalékversenyzői szerepet, vagy egy másik alakulatnál versenyez a rajtrácson, Ricciardo megerősítette, hogy ez a két opciója van jelenleg, és hangsúlyozta, hogy szívesebben maradna az F1-ben, minthogy a motorsport más területein tevékenykedjen.

- magyarázta.

Ricciardo elismeri, hogy a tartalékpilóta szerepe "kockázatos"
Az ausztrált arról is faggatták, hogy számít-e arra, hogy a tartalékversenyzői pozíció lehetőséget nyújt arra, hogy aztán idővel visszatérjen a rajtrácsra. A nyolcszoros futamgyőztes elismerte, hogy ez az út magában hordozza annak kockázatát, hogy ez a visszatérés soha nem történik meg.

- tette hozzá Daniel Ricciardo.
Forrás