Schumacher szerint Toto Wolff még mindig a 2021-es elbukott vb címen siránkozik

Forma-1, Toto Wolff, Christian Horner, Brit Nagydíj 2021, péntek
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 16: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks in the Team Principals Press Conference after practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 16, 2021 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher "sértett vesztesnek" nevezte Toto Wolffot aki több másik F1-es csapattal együtt azzal vádolja az osztrák istállót, hogy a Red Bull meghaladta a sportág költségvetési sapkájára vonatkozó limitet 2021-ben. Ha a vizsgálódás eredménye a Mercedes és a Ferrari javára dől el, az komoly hatással lehet akár a tavalyi világbajnoki címre is. 

A Red Bull és az Aston Martin is olyan pletykáknak van kitéve, melyek szerint megszegték a csapatok számára a 2021-es szezonra meghatározott 145 millió dolláros költségplafont, az FIA pedig az ellenőrzések után a következő hetekben fogja nyilvánosságra hozni az egyes csapatok pénzügyeit, a vizsgálatok eredményével együtt.

A Mercedes-főnök Wolff "súlyos" vétségnek nevezte a Forma-1-es költségplafon-szabályok megszegését, míg a Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies szerint "messzemenő következményekkel" kell számolnia minden olyan csapatnak, amelyik túllépi a költségplafont.

Christian Horner dühösen vágott vissza a vádakra, amelyeket "elfogadhatatlannak" nevezett, és a titoktartással kapcsolatos vádakra is reagált, kijelentve:

Christian Horner elfogadhatatlannak tartja, hogy a vizsgálat lezárta előtt részinformációk kerülnek nyilvánosságra Forrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Clive Rose

Schumacher reagál a költségvetési sapka vitára
Schumacher elmondta a véleményét a helyzetről, és elismerte, hogy minden információ kiszivárogtatására vonatkozó utalást nagyon komolyan kell venni.
"Az alapstruktúra határozottan megrendült" - mondta Schumacher a Sky Sports Germany-nak, amit a Speedweek idézett.

Wolff egy "keserű vesztes", mondja Schumacher
Wolff kapcsán Schumacher úgy véli, hogy a Mercedes-főnöknek még mindig fáj, hogy a csapat elvesztette a 2021-es világbajnoki címet. Lewis Hamiltont a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj vitatott utolsó köreiben Max Verstappen győzte le a vb címért folytatott küzdelemben.

- mondta a korábbi F1-es pilóta.

Toto Wolff nem engedi el könnyen a tavaly Abu Dzabiban történteket Forrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

"Az viszont egyértelmű, hogy a költségplafont be kell tartani. Ha ez nem így volt, akkor természetesen büntetésnek kell lennie."

Forrás