Társoldalunk:

Schumacher szerint Toto Wolff még mindig a 2021-es elbukott vb címen siránkozik

2022.10.04. 15:16

Ralf Schumacher "sértett vesztesnek" nevezte Toto Wolffot aki több másik F1-es csapattal együtt azzal vádolja az osztrák istállót, hogy a Red Bull meghaladta a sportág költségvetési sapkájára vonatkozó limitet 2021-ben. Ha a vizsgálódás eredménye a Mercedes és a Ferrari javára dől el, az komoly hatással lehet akár a tavalyi világbajnoki címre is. 

A Red Bull és az Aston Martin is olyan pletykáknak van kitéve, melyek szerint megszegték a csapatok számára a 2021-es szezonra meghatározott 145 millió dolláros költségplafont, az FIA pedig az ellenőrzések után a következő hetekben fogja nyilvánosságra hozni az egyes csapatok pénzügyeit, a vizsgálatok eredményével együtt.
A Mercedes-főnök Wolff "súlyos" vétségnek nevezte a Forma-1-es költségplafon-szabályok megszegését, míg a Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies szerint "messzemenő következményekkel" kell számolnia minden olyan csapatnak, amelyik túllépi a költségplafont.Christian Horner dühösen vágott vissza a vádakra, amelyeket "elfogadhatatlannak" nevezett, és a titoktartással kapcsolatos vádakra is reagált, kijelentve: A csapat és az FIA közötti beadvány bizalmas. Fogalmam sincs, hogy a riválisok beadványainak mi az eredménye, így kíváncsi lennék, hogy honnan származnak az információik ezekhez a fiktív állításokhoz, amelyek rendkívül romboló hatásúak

Christian Horner elfogadhatatlannak tartja, hogy a vizsgálat lezárta előtt részinformációk kerülnek nyilvánosságraForrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Clive Rose

Schumacher reagál a költségvetési sapka vitára
Schumacher elmondta a véleményét a helyzetről, és elismerte, hogy minden információ kiszivárogtatására vonatkozó utalást nagyon komolyan kell venni.
"Az alapstruktúra határozottan megrendült" - mondta Schumacher a Sky Sports Germany-nak, amit a Speedweek idézett.

Az FIA-nak ki kell vizsgálnia az ügyet, mert nem szabad és nem is történhet meg, hogy belső információ kiszivárogjon. Ami itt történik, az csak árt a Forma-1-nek, és ezért csak maga az FIA lehet a hibás. Az FIA-t is vizsgálat alá kell vonni, és amennyiben beigazolódik a szivárogtatás, meg kell hoznia a megfelelő szankciókat.

Wolff egy "keserű vesztes", mondja Schumacher
Wolff kapcsán Schumacher úgy véli, hogy a Mercedes-főnöknek még mindig fáj, hogy a csapat elvesztette a 2021-es világbajnoki címet. Lewis Hamiltont a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj vitatott utolsó köreiben Max Verstappen győzte le a vb címért folytatott küzdelemben.
Bármi is derüljön ki: számomra Toto Wolff a kemény kritikáival inkább a fájó vesztes szerepét képviseli, aki még nem emésztette meg, hogy elvesztette a 2021-es világbajnokságot. Szerintem ez szégyen - mondta a korábbi F1-es pilóta.

Toto Wolff nem engedi el könnyen a tavaly Abu Dzabiban történteketForrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

"Az viszont egyértelmű, hogy a költségplafont be kell tartani. Ha ez nem így volt, akkor természetesen büntetésnek kell lennie."

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK