Társoldalunk:

Häkkinen meglepődött a Red Bull "kínos" Verstappen-hibáján

2022.10.04. 12:30

Mika Häkkinen bevallotta, meglepte, hogy a Red Bull "felettébb kínos" hibát követett el a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén. Max Verstappen azzal a lehetőséggel érkezett a Marina Bay Street Circuitra, hogy megnyerje második világbajnoki címét, miközben a Red Bull kényelmes előnnyel vezet a Ferrari előtt a konstruktőri tabellán.

Verstappen számára azonban a dolgok akkor romlottak el, amikor a szombati kvalifikáción nem tudta teljesíteni az utolsó lendületes körét, mert nem volt elég üzemanyaga. A holland a pole pozíciót jelentő időre készült, de Gianpiero Lambiase versenymérnök a bokszba rendelte, hogy teljesíteni tudja az FIA ellenőrzéséhez szükséges egy literes üzemanyagminta leadását.

Häkkinen a Red Bull "meglepő" hibáját taglalja
Tekintettel Verstappen és a Red Bull dominanciájára a 2022-es szezon nagy részében, Häkkinen nem számított ilyen hibára az osztrák istállótól.
Ez egy olyan hétvége volt, amikor Max megnyerhette volna a világbajnokságot, de a csapat szombati kvalifikáción elkövetett hibája nagyon sokba került nekik - mondta Häkkinen az Unibetnek írt rovatában.

"Elég szokatlan, hogy egy csapat arra kéri a versenyzőt, hogy szakítsa meg a kvalifikációs kört, különösen azt, ami valójában elég jól nézett ki, majd rájön, hogy nincs elég üzemanyag egy újabb kör teljesítéséhez. Kínos volt. A Red Bull az egész szezonban nagyon erős volt operatívan, szóval ez eléggé meglepő volt tőlük."  

Szingapúr "felejthető hétvége" volt Verstappen számára
Az időmérős probléma azt eredményezte, hogy Verstappen a 8. helyen állt rajthoz a vasárnapi futamon, amelyet egy órával elhalasztottak a heves esőzések miatt. A 2021-es világbajnok számára a középmezőnyben zajló csata következett, aminek eredményeképpen a hetedik helyen fejezte be a versenyt. Häkkinen arra számít, hogy Verstappen már alig várja, hogy továbblépjen a hétvégén, és előre tekintsen a közelgő Japán Nagydíjra.
Azt hiszem, sokan azt várták, hogy Max talpra fog állni a nyolcadik helyről, de a körülmények miatt rosszul rajtolt, majd időt vesztett a középmezőnyben harcolva - nyilatkozta a korábbi F1-es pilóta.

Ez egy felejthető hétvége volt. Ilyen versenyek előfordulnak, még egy olyan szezonban is, amikor rendkívül versenyképes vagy, és egyszerűen tovább kell lépned, és arra kell koncentrálnod, hogy a következő hétvége sokkal jobban sikerüljön. Nincs kétségem afelől, hogy a Red Bullnak fekszik majd a hétvégi suzukai pálya Japánban, és hogy Max megszerezheti a bajnoki címet. A csapatnak csak arra kell figyelnie, hogy ne kövessenek el több hibát.

Häkkinen: Még a világbajnokok is hibázhatnak
A finn úgy véli, hogy a Verstappen és Lewis Hamilton által a verseny során elkövetett botlások is rávilágítanak arra, hogy mennyire trükkösek voltak a körülmények.
"Mind Max, mind Lewis hibái megmutatták, milyen fantasztikus munkát végeztek a többiek!" - tette hozzá a Häkkinen.
Olyan könnyű elveszíteni a tapadást olyan körülmények között, amelyek túl gyorsak az átmeneti esőgumik számára, de igazán nagy kihívást jelentenek a száraz pályára való abroncsok is. Ez mindenkit arra emlékeztet, hogy bármelyik pilóta - még a tapasztalt világbajnokok is - ronthat, ha a határon nyomja a gázt. Azt hiszem, mindannyian tökéletességet várunk az olyan versenyzőktől, mint ők, így amikor hibáznak, az eléggé sokkolónak tűnhet!

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK