Társoldalunk:

Brundle: Verstappen dühe sokatmondó

2022.10.04. 18:11

A Szingapúri Nagydíj Max Verstappen 2022-es szezonjának eddigi egyik legkeményebb hétvégéjét hozta. A holland a futam után azt mondta, hogy "szar hétvége" volt, és hogy "nulla örömöt" okozott neki, hogy a középmezőnyben a hetedik helyig küzdött, amikor megpecsételhette volna a bajnoki címet.

A Sky Sports szokásos rovatában Martin Brundle arról írt, hogy Verstappen teljesítmény miatti frusztrációja sokat elmond az idei szezonban mutatott elkötelezettségéről.
Verstappennek a pole pozícióban kellett volna lennie, de az időmérő utolsó 12 percének nagy részében kint maradt a pályán, ami azt jelentette, hogy két kanyarral a cél előtt kénytelen volt feladni az utolsó pole körét, hogy legyen elég üzemanyaga a kötelező ellenőrző vizsgálatokra - írta Brundle a rovatában.
"Ezután egy rendkívül elégedetlen bajnokot láthattunk, és ezt a csapattal is közölte, nem is akárhogyan. A nyugodt és higgadt Max Verstappen felszíne alatt még mindig ott lapul az indulatokkal teli énje. Az én meglátásom szerint, annak ellenére, hogy a második világbajnoki cím felé tart, ugyanúgy fáj neki egy elvesztett pole pozíció és a potenciális győzelem, mintha még mindig hatalmas tétje lenne. Annak ellenére is feldúlt, hogy tudja: ő és a csapata továbbra is a legdominánsabb a mezőnyben."

Brundle-t lenyűgözte Pérez brillírozása
Míg Verstappen egész hétvégén visszaesésekkel küzdött, csapattársa, Sergio Pérez kiemelkedő teljesítményt nyújtott vasárnap az élete egyik legjobb futamán.
Brundle folytatta: Sergio Pérez a kigyorsítási fázisban végig tapadásban tartotta a hátsó gumijait, és az első kanyarban vezetett, ami, mint kiderült, eldöntötte a futamgyőztest is."A következő két órában lenyűgöző módon kezelte a pályát, amely folyamatosan a falba invitálta a versenyzőket a végtelen számú tényleges és virtuális biztonsági autóval együtt, miközben a tükröket egy skarlátvörös Ferrari töltötte be, egy nagyon elszánt Leclerc-rel a volánnál. Sergio időnként beleszürkül a mezőnybe néhány futam erejéig, de amikor kihívást jelentő lehetőségek adódnak, ő az az ember, akinek van terve és nyugodt, érett gondolkodása ahhoz, hogy uralja a helyzetet."

 - méltatta Brundle a mexikói versenyzőt. 

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK