Társoldalunk:

Nemzetközi sajtóvisszhang: Koronázás helyett megdöbbenés és sajnálkozás

2022.10.04. 07:21

A nemzetközi sajtó elsősorban az utólag megbüntetett, de így is győztes Sergio Péreznek, a Red Bull mexikói versenyzőjének teljesítményéről, valamint a hetedikként záró, és ezzel a világbajnoki címét egyelőre még nem megvédő Max Verstappenről írt a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia
The Sun:
Sergio Pérez fontos hetet nyitott meg a Forma-1-ben a Szingapúrban aratott, ellentmondást nem tűrő győzelmével.Daily Mail:
Max Verstappennek még várnia kell a Forma-1-es világbajnoki címének megvédésére, miközben csapattársa, Sergio Pérez megnyerte a Szingapúri Nagydíjat Charles Leclerc előtt. Lewis Hamilton pedig a balesete és a kilencedik helyezése után beismerte: elcsesztem.The Guardian:
A Szingapúri Nagydíj Max Verstappen világbajnoki címvédésének esélyével lett beharangozva, de a koronázás helyett a megdöbbenésé és a sajnálkozásé lett a főszerep.

Franciaország
Le Figaro:
Pérez mulathatott, az Alpine megfulladt.L'Équipe:
Max Verstappen végre nem csak egy nyerőgép, amely szétzúzza a sportág szerelmeseinek reményeit, amelyek Hamilton csaknem tíz évig tartó fölénye miatt már eléggé szertefoszlottak. Ezen a hétvégén a világbajnoki címvédő egy kis friss levegőt adott nekik azzal, hogy nem ő uralja a címlapokat, ahogyan azt a július 24-i Francia Nagydíj óta megszokhattuk.

Olaszország
La Gazzetta dello Sport:
Pérez olyan, mint Verstappen.

Spanyolország
El Mundo Deportivo:
Mad Max ünnepe elhalasztva: Red Bull-parti Checo (Pérez) számára Szingapúrban.El País:
Pérez idei második futamgyőzelme sem feledtetheti a Red Bull-lal a holland címvédő rossz hétvégéjét. Verstappen csak hetedik lett, és ezzel elrontotta az első meccslabdáját.

Ausztria
Kronen Zeitug:
Furcsa büntetés! Pérez három órán át aggódhatott a győzelmének megtartásáért.

Svájc
Blick:
Pérezt megbüntették, ennek ellenére ő maradt a győztes.Tages Anzeiger:
Bohózat a Forma-1-ben: hajnali kettőig nem volt ismert a győztes kiléte.

Forrás: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK