Társoldalunk:

Verstappen elmondta, miért kritizálta durván a csapatát

2022.10.02. 10:10

A Red Bull szingapúri tévedésével értékes pozíciókat vesztett, de nem bánja, amiért keményen fogalmazott. Elárulta, miért szakították félbe az utolsó előttinek szánt időmérős körét is.

Kellemetlen meglepetés érte a Red Bullt a szingapúri időmérőn, Max Verstappen az 1. helyett a 8. helyről kénytelen indulni a futamon. A holland a részidők alapján a legjobb eredmény felé vágtatott, amikor rászóltak az utolsó kanyar előtt, hogy kanyarodjon ki a bokszba, ugyanis ha befejezi a körét, nem maradt volna elegendő mennyiségű (1 liter) üzemanyaga a kötelező ellenőrzéshez, ami az időmérőről kizárását okozta volna.

Ritka hibát vétett a Red BullForrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A címvédő dühösen, káromkodással vette tudomásul csapata számolási hibáját, és utólag sem bánja kifakadását. „Kedvelem a kritikus hozzáállást. Amikor én elcseszem, a csapat is jelzi, hogy hibáztam, és szerintem ennek fordítva is így kell működnie – mondta a helyszínen lévő újságíróknak. – Így tereljük egymást a megfelelő irányba, mert tökéletesek akarunk lenni, nem pusztán jók. Tökéletesek akarunk lenni."A tévedés egy szoros bajnoki küzdelemben súlyos következményekkel járt volna, de így, hogy a második vb-címe küszöbén áll, nem vesztett nagyon sokat. Megkérdezték tőle, megmondta-e a véleményét a csapatnak a baki után, amire tömör választ adott.
Azt hiszem, megtudták, mit gondolok, amikor meglátták az arcom és meghallották, amit a rádión mondtam.Verstappen már az előző körével is jó rajtpozíciót harcolt volna ki, de a Red Bull azt is megakasztotta. „Utólag visszanézve, hagyniuk kellett volna, hogy befejezzem az előző köröm, amit azért szakítottak meg, hogy tiszta legyen előttem a terep az utolsó körre. Pierre [Gasly] előttem haladt, az egészet részben ez indította el. – magyarázta a holland. – Miatta kellett helyet hagynom magam előtt az utolsó körre, de ez nem mentség. Én nem látom, mennyi üzemanyag van a kocsiban, erre ott van egy rakás szenzor."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK