Verstappen elmondta, miért kritizálta durván a csapatát

Forma-1, Szingapúri Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
SINGAPORE, SINGAPORE - OCTOBER 01: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 in the Pitlane during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on October 01, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)
Vágólapra másolva!
A Red Bull szingapúri tévedésével értékes pozíciókat vesztett, de nem bánja, amiért keményen fogalmazott. Elárulta, miért szakították félbe az utolsó előttinek szánt időmérős körét is.

Kellemetlen meglepetés érte a Red Bullt a szingapúri időmérőn, Max Verstappen az 1. helyett a 8. helyről kénytelen indulni a futamon. A holland a részidők alapján a legjobb eredmény felé vágtatott, amikor rászóltak az utolsó kanyar előtt, hogy kanyarodjon ki a bokszba, ugyanis ha befejezi a körét, nem maradt volna elegendő mennyiségű (1 liter) üzemanyaga a kötelező ellenőrzéshez, ami az időmérőről kizárását okozta volna.

Ritka hibát vétett a Red Bull Forrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A címvédő dühösen, káromkodással vette tudomásul csapata számolási hibáját, és utólag sem bánja kifakadását. „Kedvelem a kritikus hozzáállást. Amikor én elcseszem, a csapat is jelzi, hogy hibáztam, és szerintem ennek fordítva is így kell működnie – mondta a helyszínen lévő újságíróknak. – Így tereljük egymást a megfelelő irányba, mert tökéletesek akarunk lenni, nem pusztán jók. Tökéletesek akarunk lenni."A tévedés egy szoros bajnoki küzdelemben súlyos következményekkel járt volna, de így, hogy a második vb-címe küszöbén áll, nem vesztett nagyon sokat. Megkérdezték tőle, megmondta-e a véleményét a csapatnak a baki után, amire tömör választ adott.

Verstappen már az előző körével is jó rajtpozíciót harcolt volna ki, de a Red Bull azt is megakasztotta. „Utólag visszanézve, hagyniuk kellett volna, hogy befejezzem az előző köröm, amit azért szakítottak meg, hogy tiszta legyen előttem a terep az utolsó körre. Pierre [Gasly] előttem haladt, az egészet részben ez indította el. – magyarázta a holland. – Miatta kellett helyet hagynom magam előtt az utolsó körre, de ez nem mentség. Én nem látom, mennyi üzemanyag van a kocsiban, erre ott van egy rakás szenzor."