Társoldalunk:
Hírlevél

Gasly elárulta, mi okozta az ijesztőnek tűnő bokszutcai tűzesetet - videó

2022.10.01. 10:26

Pierre Gasly beszámolt a második szabadedzésen látott tűzeset hátteréről. Az autó a bokszutcában gyulladt ki, és bár az incidens ijesztőnek tűnt, a francia versenyző szerint semmi drámai nem történt.

A pénteki nap, de lehet, hogy az egész hétvége leglátványosabb jelenetét szolgáltatta Pierre Gasly Alpha Taurija a Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén. A francia versenyző autóját a szerelők éppen be akarták tolni a garázsba, amikor az a felső légbeömlőnél lángolni kezdett.

Gasly autója kigyulladt a bokszban

Az esetből szerencsére nem lett nagyobb baj, részben az Aston Martin szerelőjének, Chris Doddnak köszönhetően, aki poroltóval azonnal megszüntette a lángokat, Gasly pedig hamar elhagyta a versenygépet. Ettől függetlenül egy bokszutcai tűz soha nem tűnik megnyugtatónak, ám az érintett semmi drámait nem látott a történtekben.

Kicsit meleg lett, de semmi aggasztó [nem történt] – nyilatkozta. – Csatlakoztatták az üzemanyag-szellőztetőt, és valami balul sült el, mert ilyen körülmények között kicsit másképpen működik, mint általában. Végül megégett egy kis festék. Nem volt semmi [drámai], úgyhogy sikerült kiszállnom, és azt hiszem, mondtam a szerelőimnek, hogy »szerintem még nem szálltam ki annyira gyorsan, mint ma«. Ez csak a biztonság kedvéért történt, és semmi aggasztó nem volt a hétvége hátralévő részére nézve. Láttam a tükrökben, és a szerelők arckifejezéséből is megértettem, hogy valami történt, és jobb volt kiszállni.”

Szerencsére valóban nem történt semmi baj, ezért az Alpha Tauri megengedhette magának, hogy viccelődjön az incidenssel. A faenzai istálló a közösségi médiában megosztotta az esetről készült videót, ám amikor a lángok felcsaptak, az autó bal elejét fogó szerelő igencsak meglepett arcát figurázta ki.

Így dolgozta fel az esetet az érintett csapat

Érdekesség, hogy nem ez volt az első emlékezetes, de személyi sérüléssel nem járó tűzeset Szingapúrban. A 2010-es futamon Heikki Kovalainen Lotusa gyulladt ki, és miután a finn versenyző elhagyta az autóját, ő maga kezdte el oltani a lángokat.

Gasly egyébként az első szabadedzést a kilencedik, a másodikat a tizennegyedik helyen fejezte be. A 26 éves versenyző egyelőre nem találta meg az optimális beállításokat, leginkább amiatt küszködik, hogy a pálya egyenetlensége miatt ismét előjött a pattogás.

Kovalainen emlékezetes szingapúri kalandja

„Számunkra sokkal hepehupásabbnak tűnt, mint az előző években, szóval azt kell mondanom, hogy eléggé rosszul éreztem magam – jelentette ki. – Nem tudom, hogy minden versenyzőnél ugyanez volt-e a helyzet, de amennyire emlékszem, egyértelműen rázós volt, ám sokkal kevésbé, mint [korábban] ezekkel az autókkal. A rázóköveket nem használom, de nem hiszem, hogy ez a gumikkal függ össze. Szerintem inkább arról van szó, hogy egész évben nem tudtunk annyiszor átmenni a kerékvetőn, mint korábban, mivel az autók mindenhol nagyon merevek, és egy olyan pályán, mint a szingapúri, ez meglehetősen nagy különbséget jelent.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK