A dühös Verstappen gondolni sem akar a versenyre

Forma-1, Szingapúri Nagydíj, Max Verstappen
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 30: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 30, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)
Vágólapra másolva!
Megerősítette a felvetést, hogy a kevés benzin miatt kellett megszakítania az utolsó körét az időmérőn, így csak a 8. helyről rajtolhat. Mérges, szerinte nem lenne szabad ilyen hibának előfordulnia.

Nagyon izgalmasan alakult a szingapúri időmérő hajrája, az egyre jobban száradó pályán szinte pillanatonként változott a sorrend, ahogy javítottak az eredményükön a pilóták. Max Verstappen jó úton haladt az 1. hely felé, de nem fejezte be a kört, mert ha így tesz, nem marad elég benzin a tankjában a kötelező mintaadáshoz.

Verstappen Szingapúrban Forrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Több tudósító már az eset után néhány másodperccel erre tippelt, és Verstappen megerősítette, hogy ez történt. „Az utolsó körben szóltak, hogy menjek be a depóba, aztán rájöttem, hogy nem maradt volna elég benzin" – nyilatkozta a Sky-nak, immár higgadtabban, káromkodás nélkül.

„Ha kevesebbet tankolunk és nem 6 kört tervezünk, akkor is figyelni kellett volna a helyzetet a Q3 során és észrevenni, hogy nem lesz elég a benzin. Jóval hamarabb látni kellett volna. Nem vagyok boldog. Tudom, az egész csapatmunka, én is hibázhatok, a csapat is hibázhat, de ez sosem elfogadható, bár tanulhatunk belőle. Nagyon rossz volt, nem lenne szabad megtörténnie."

Verstappen az időmérőn Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

A címvédő így csak a 8. helyről rajtolhat, vagyis aligha fogja itt bebiztosítani a második vb-címét.

„Olyan a pálya, mint Monaco, nagyon nehéz előzni, a stratégiával lehet kicsit játszani. Most azonban nem vagyok olyan kedvemben, hogy a holnapi futamra gondoljak" – ismerte el.

Természetesen jobban járt, mint ha túl kevés benzine marad, hiszen az kizárást okozott volna.

A csapatfőnök Christian Horner elismerte, hogy a Red Bull rosszul számolt, és elmondása szerint úgy tankolták meg öt körre Verstappent, hogy egy extra köre is volt tartalékban.