Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen hátrányba került a többiekkel szemben, de nem aggódik

2022.09.30. 17:12

Max Verstappent nem aggasztja túlságosan, hogy sok pályaidőt vesztett riválisaihoz képest a Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén. Ő és a hasonló cipőben járó Sergio Pérez is hangsúlyozta, hogy ki kell elemezniük a pénteki napon gyűjtött információkat.

Remekül kezdte a Red Bull, illetve Max Verstappen a Szingapúri Nagydíj hétvégéjét. Az első szabadedzésen sokáig a holland pilóta állt az élen, olykor tetemes előnyben, ám a nap hátralévő része már nem alakult számára ideálisan. 

Verstappennek nem alakult ideálisan a második szabadedzés - galériaForrás: Getty Images,/GETTY IMAGES/Clive Mason

Az vélhetően kevésbé zavarta, hogy a helyi idő szerint kora esti tréning legvégén Lewis Hamilton elvette tőle az elsőséget, az már inkább okozhatott gondot, hogy a második gyakorláson rengeteg időt töltött a garázsban. A holland pilóta ugyanakkor elárulta, nem volt szó súlyos problémáról.

Úgy vélem, az első szabadedzés igen jól indult, az autó szerintem elég jól működött – nyilatkozta a Sky Sportsnak. –A másodikon ki akartunk próbálni néhány dolgot, de először egy kicsit tovább tartott a változtatás, aztán mással szerettünk volna kísérletezni, de az is sok időt vett igénybe. Szóval emiatt nem tudtunk sokat menni. Nem reprezentatív, amit a második tréningen mutattunk, de persze még van hova fejlődni. Nincs referenciánk, és akár jók a módosítások, akár nem, ki kell elemeznünk őket.”

A hosszú várakozás miatt Verstappen az utolsó percekben futotta meg gyorskörét a lágy gumikon, hosszú etapra pedig már nem volt ideje. A holland pilótát azonban ez a tény sem aggasztja különösebben, ugyanis inkább az időmérőre koncentrál.

Itt sokkal fontosabb, hogy az ember egy körön gyors legyen – szögezte le. – Sok mindent ki fogunk elemezni. Az első szabadedzésen teljesítettünk egy hosszú etapot, úgyhogy nem hiszem, hogy ez a világ vége.”

Csapattársa, Sergio Pérez számára szintén nem alakult jól a nyitónap. Az első szabadedzés végén a hajtáslánccal akadtak gondjai, ami a második gyakorlásra is hatással volt. Csapattársához hasonlóan kiemelte, hogy még sok munka vár rájuk. 

Pérez autójában a hajtáslánccal voltak problémákForrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Mindenekelőtt a második szabadedzésen vesztettünk némi pályaidőt, volt néhány problémánk a motorral kapcsolatban – kezdte. – Utána sokat változtattunk a beállításokon, szóval ma este rengeteg információt kell átnéznünk, és a legjobb [beállításokat] kell kiválasztanunk holnapra.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK