Társoldalunk:

Így élte át tortúráját a lélegeztetőgépre rakott Albon

2022.09.30. 08:36

A Williams pilótája, Alexander Albon nem sok mindenre emlékszik az életveszélyes helyzetet teremtő műtétből. Az előző versenyt kihagyta, de a hétvégén már autóba ül.

Az előző versenyen nem vett részt Alexander Albon egy váratlan műtét miatt, s mint utóbb kiderült, a vakbélgyulladása után komplikációk léptek fel, ezért átmenetileg az intenzív osztályra került. Szerencsére maradéktalanul felépült és a hétvégén már ismét autóba ül, bár a szezon egyik legmegerőltetőbb pályáján és feltételeiben, így az állapotát folyamatosan figyelni kell.

Albont először tudták alaposabban kifaggatni az újságírók az elmúlt hetek eseményeiről. „Szerencsére elég sok gyógyszert belém nyomtak, ezért nem sokra emlékszem. Arra igen, hogy betolnak a műtőbe, ami egy viszonylag egyszerű, pár órás beavatkozásnak indult. De az időt természetesen nem érzékeljük az altatásnál. Az egész jobban érintette az engem műtőket" – mondta a Williams pilótája Szingapúrban.

Albon már jól érzi magátForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

„Amikor felébredtem, azt hittem csak az eredeti beavatkozással végeztek, aztán szóltak, hogy annál kicsit több volt. Azt hiszem, kezdetben 2-3 napig altatásban akartak tartani, de a tüdőm 12 óra alatt kitisztult."Nekem ez nem volt nagy dolog, inkább a családomat sokkolta kissé.Az autóját az újonc Nyck de Vries vezette, aki bravúrosan, pontszerzéssel mutatkozott be. Albon elismerte, kicsit fájó szívvel nézte így a futamot.

„Körülbelül 30 perccel a rajt előtt ébredtem fel, ezért láttam a futamot. De frusztráló volt nézni, be is gyorsult a szívverésem. Figyelték az orvosok és szóltak, hogy ha így marad, ki kell kapcsolni a közvetítést. De ez csak azért volt, mert nagyon jó autónk volt, legalábbis pénteken."

Elárulta, hogy az edzéseket múlt hétfőn kezdte el újra, természetesen elővigyázatosan. Elég fittnek érzi magát a vezetéshez, de minden az edzéseken, elsősorban a hosszú etapokon fog kiderülni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK