A Red Bull jobban örülne, ha Verstappen nem most nyerné meg a bajnokságot

Forma-1, Max Verstappen, Spanyol Nagydíj 2022, futam
BARCELONA, SPAIN - MAY 22: Belgian-Dutch driver Max Verstappen of Red Bull Racing celebrates at the podium after winning the F1 Spanish Grand Prix at the Circuit de Barcelona-Catalunya on May 22, 2022 in Barcelona, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Egyrészt a Honda miatt, másrészt a címvédőt különleges emlékek fűzik egy másik pályához, ezért szíve szerint ő is ott biztosítaná be a diadalt. De Verstappen ezen a hétvégén még amúgy sem érzi reálisnak a matematikailag behozhatatlan előny kialakítását.

Számára kedvező esetben Max Verstappen már a hétvégi Szingapúri Nagydíjon megszerezheti második világbajnoki címét, jóllehet, ez a forgatókönyv csak onnantól él, ha Charles Leclerc a 7., Sergio Pérez a 3. helynél hátrébb ér célba.

Kicsit furán hangzik, de bizonyos okokból ő és csapata is azt preferálná, hogy ha választhatna, inkább egy hét múlva tennének végleg pontot a küzdelemre.

– nyilatkozta az ORF-nek Helmut Marko. – De alapvetően feltételezhetjük, hogy Max lesz a világbajnok, a kérdés az, mikor."

Verstappen úton a második vb-címe felé Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Maga a pilóta arról beszélt, hogy számára is szebb lenne Japánban megvédeni a koronát, mert neki külön kedves emlék, hogy annak idején itt vezetett először F1-es autót edzésen. Szerinte amúgy sem lesz bajnok Szingapúrban.

– mondta a városállamban. A Ferrari visszaesését kicsit sajnálja. „Egyrészt örülnék, ha még harcban állnának, de az én szemszögemből kellemes nyugodtan megnyerni. Viszont jó látni, hogy versenyképesebbek idén, mint a korábbi években, és szerintem az F1-nek erre volt szüksége."