Társoldalunk:

A Red Bull jobban örülne, ha Verstappen nem most nyerné meg a bajnokságot

2022.09.30. 06:44

Egyrészt a Honda miatt, másrészt a címvédőt különleges emlékek fűzik egy másik pályához, ezért szíve szerint ő is ott biztosítaná be a diadalt. De Verstappen ezen a hétvégén még amúgy sem érzi reálisnak a matematikailag behozhatatlan előny kialakítását.

Számára kedvező esetben Max Verstappen már a hétvégi Szingapúri Nagydíjon megszerezheti második világbajnoki címét, jóllehet, ez a forgatókönyv csak onnantól él, ha Charles Leclerc a 7., Sergio Pérez a 3. helynél hátrébb ér célba.

Kicsit furán hangzik, de bizonyos okokból ő és csapata is azt preferálná, hogy ha választhatna, inkább egy hét múlva tennének végleg pontot a küzdelemre.Marketing szempontból jobb lenne Japánban megnyerni a vb-címet, a motorszállító partnerünk, a Honda miatt.– nyilatkozta az ORF-nek Helmut Marko. – De alapvetően feltételezhetjük, hogy Max lesz a világbajnok, a kérdés az, mikor."

Verstappen úton a második vb-címe feléForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Maga a pilóta arról beszélt, hogy számára is szebb lenne Japánban megvédeni a koronát, mert neki külön kedves emlék, hogy annak idején itt vezetett először F1-es autót edzésen. Szerinte amúgy sem lesz bajnok Szingapúrban.

Irreálisnak tűnik, ezért nem is gondolok rá. Csekélyek az esélyek, ezért csak élvezni akarom a hétvégét, és természetesen nyerni.– mondta a városállamban. A Ferrari visszaesését kicsit sajnálja. „Egyrészt örülnék, ha még harcban állnának, de az én szemszögemből kellemes nyugodtan megnyerni. Viszont jó látni, hogy versenyképesebbek idén, mint a korábbi években, és szerintem az F1-nek erre volt szüksége."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK