Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton: Sosem jó az F1 számára ha korán eldől a bajnoki cím

2022.09.29. 15:03

 Max Verstappen a második F1-es világbajnoki címének a küszöbén áll, Lewis Hamilton azonban úgy véli, hogy "szégyen", ha a bajnoki csaták már a szezon vége előtt lezárulnak.

A Red Bull-os Verstappen jelenleg 116 ponttal vezeti a pilóták bajnokságát Charles Leclerc előtt, és ha az eredmények a holland számára kedvezően alakulnak, már Szingapúrban bebiztosíthatja a második világbajnoki címét.
A szezon korábbi szakaszában úgy tűnt, hogy a Red Bull és a Ferrari csatáját láthatjuk majd idén, és kiélezett küzdelemben fog eldőlni a konstruktőri és az egyéni világbajnoki cím sorsa is. Mivel azonban a Ferrari az elmúlt öt versenyen nem tudott győzelmet szerezni, a Red Bull és Verstappen most mindkét bajnoki cím egyértelmű esélyese.A 2022-es szezon második fele a Red Bull dominanciáját tükrözi, Verstappen pedig Szingapúrban sorozatban hatodik győzelmét célozza meg. Amikor arről kérdezték Lewis Hamiltont, hogy mi a véleménye arról, hogy 2022-es szezon akár öt futammal a vége előtt bajnokot hirdethet, a hétszeres brit világbajnok az együttérzését fejezte ki a szurkolóknak.

Együtt érzek a szurkolókkal, mert tavaly mindenkinek, még nekünk versenyzőknek is hatalmas intenzitást adott a végsőkig kiélezett verseny. Az, hogy a világbajnoki cím az utolsó körben dőlt el - mondta Hamilton a médiának.
Sosem jó, amikor a szezon korán véget ér. Bátran állíthatom, hiszen már megtapasztaltam ezt Mexikóban. Számodra, mint egyénnek nagyszerű, hogy máris bajnok vagy, de a sportág számára nem látványos, nem izgalmas. Nagyon hálás vagyok, hogy a 2008-as szezon az utolsó 17 másodpercig tartott, és nyilvánvalóan tavaly is nagyjából ugyanez történt. A jövőre nézve reméljük, hogy egy kicsit jobban kitolódnak majd a szezonok végei.A hétszeres világbajnok Hamilton eddig hat világbajnoki címet eldöntő futam során volt közvetlenül érintett: 2007, 2008, 2010, 2014, 2016 és 2021.
A hét vb címet hozó szezonja közül öt pedig már az utolsó futam előtt eldőlt: 2015, 2017, 2018, 2019, 2020.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK