Vágólapra másolva!
A 2100 fontba kerülő intelligens matracbetétben található legmodernebb érzékelők figyelik a szívritmusát, a légzését, a mozgását és szabályozzák a testhőmérsékletét, hogy javítsák az alvást, ami segíti a regenerálódást és a fittséget.

Hamilton és csapattársa, George Russell a high-tech "kapszulán" hajtják fejüket álomra, hogy a pályán aztán még jobb teljesítményt tudjanak nyújtani. Az eszköz a miami székhelyű Eight Sleep cég ötlete, a vállalat társalapítója, az ex-síző Matteo Franceschetti pedig azt állítja, hogy az egészségügyi előnyei miatt olyan, mintha "egy sztetoszkópon aludnánk".
Toto Wolff, a Mercedes főnöke így nyilatkozott:

A 37 éves brit hétszeres világbajnok Hamilton eddig minden F1-es szezonjában nyert futamot, de az idei évben ezt még nem sikerült teljesítenie. A csapat szerelői azonban drasztikusan javítottak a "vezethetetlenül" poroszkáló autón, amely majdnem tönkretette a hátát, hogy a hátralévő hat futamon esélyt adjanak neki a győzelemre. A Mercedes pedig reméli, hogy az Eight Sleep technológia előnyhöz juttatja versenyzőit a hétvégi Szingapúri GP-n.
A 24 éves Russell máris javulást tapasztalt a kondíciójában a kapszula használatától. A brit teljesítményedzője, Aleix Casanovas így nyilatkozott:

Az olasz Franceschetti, aki autóversenyző is volt, azt állítja, hogy az ágya a végső alvásfitness gép, a kísérletek szerint

a felhasználók akár 32 százalékos javulást tapasztaltak az alvásminőségben és 19 százalékos növekedést a regenerálódásban.

Világszerte több mint 200 élsportoló használja, köztük a Chelsea sztárja, Trevoh Chalobah, Skócia legerősebb embere, Tom Stoltman, valamint számos NFL játékos és kosárlabdázó is.

A hétvégi futamot hét nappal később a Japán Nagydíj követi majd. A Mercedes orvosa, Luke Bennett ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy ezek az egymás utáni röpködések "a legbrutálisabbak a naptárban".

Több mint 30 F1-es pilótával dolgozott már együtt, és tanácsokat ad az alvásidőzítésről, a napszemüveg viseléséről, a melatonin-kiegészítőkről és még arról is, hogy a következő két GP "egyedülálló fiziológiai stresszének" leküzdése érdekében a repülőgép melyik oldalán kell ülni. Bennett maga is használta a kapszulát, és azt állítja, hogy segít csökkenteni a jetlag hatásait.

Így nyilatkozott:

Franceschetti azt állítja, hogy az ágya javította a pilóták reakcióidejét, mentális tisztaságát, kognitív teljesítményét, sőt még a stresszt is csökkentette. Franceschetti kifejtette:

"Öt éven belül úgy gondoljuk, hogy a technológiánk teljes testvizsgálatot biztosíthat - mintha otthon, alvás közben MRI-vizsgálatot végeznénk".


Forrás