Társoldalunk:

Damon Hill úgy hiszi: tudja mi hiányzik Leclercből Verstappenhez képest

2022.09.29. 12:59

Az egykori világbajnok úgy véli, hogy Charles Leclercből hiányzik az az önbizalom, ami Max Verstappenben azóta megvan, hogy tinédzserként belépett az F1-be.

Annak ellenére, hogy a Ferrari erősen kezdte a 2022-es szezont, Leclerc bajnoki reményei az év előrehaladtával egyre csökkentek, Verstappen pedig jelenleg 116 ponttal előzi meg a monacói pilótát a tabella élén.
A Scuderia Ferrari korábbi főnöke, Jean Todt - akinek fia, Nicolas Todt Leclerc menedzsere - nemrég a Gazetta dello Sport olasz kiadványnak adott interjújában azt sugallta, hogy a 24 éves pilótából "még mindig hiányzik valami".Hogy mi lehet az a valami, arról Hill úgy véli, hogy Leclerc jelenlegi "szorongó" attitűdje az ami nagyban különbözik Verstappen hozzáállásától:
Azt hiszem, ez az a magabiztosság, ami Maxban megvan, és ami Leclercből hiányzik- mondta Hill az F1 Nation podcastnek.

Amikor először készítettünk interjút Verstappennel, akkor a Sky Sports műsorába érkezve még csak egy 17 éves srác volt. Mégis egyszerűen azonnal tudta, hogyan kell viselkednie. Annyira magabiztos volt. Teljesen hihetetlen volt egy 17 éves fiútól.

- emelékezett vissza az első interjújára a hollanddal Hill. Ugyanakkor kiemelte, hogy mi az amit Leclerc személyiségében lát, és ami hátráltathatja a fiatal monacóit.
Charles egy nagyon bájos, intelligens, de szorongó srác. Van benne egyfajta megfoghatatlan szorongás.Hill úgy véli, hogy Leclerc hajlamos beismerni a hibáit, ami megkülönbözteti néhány más versenyzőtől.
"Amikor először hallottam tőle, hogy 'Nagyon sajnálom, srácok, az egész az én hibám volt', azt gondoltam: 'Nem tudom elképzelni, hogy Michael Schumacher valaha is ilyet mondott volna!" - tette hozzá az 1996-os világbajnok.

David Coulthard, Michael Schumacher és Damon Hill az 1995-ös Portugál-Nagydíj dobogóján.Forrás: Getty Images/Mike Hewitt

Verstappen "tökéletesen alkalmazkodott" a nyomás kezeléséhez
Verstappen vitathatatlanul érezheti a nyomást most, hogy egyre nagyobb az esélye bezsebelni az idei vb trófeát is. Papíron már a Szingapúri Nagydíjon megszerezheti a második világbajnoki címét.
Ennek ellenére Hill nem számít arra, hogy ez plusz terhet rakna a Red Bull pilótájának vállára.
Ha felteszel neki egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy aggódik-e valami miatt, azt mondja: Nem, nem hiszem, hogy ez probléma, minden rendben lesz - mondta Hill.
A filozófiája mostanra tökéletesen alkalmazkodott ahhoz, hogy megbirkózzon a Forma-1 okozta nyomással. Ki tudja verni a fejéből - ez a taktika. Minden sportolónak ezt kell tennie. Nem rágódhatsz a jövőn, ha még teendőd van a jelenben. Azt a munkát kell elvégezned, amiért ott vagy, és ezt minden interjúban megismétli Verstappen. Ha ez lenne az első világbajnoki címe, akkor talán lenne némi feszültség benne, azt hiszem

- fogalmazott az egykori Forma-1-es pilóta. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK