Társoldalunk:

Piastri elmondta, mit érez, miután beszélt Ricciardóval

2022.09.28. 18:07

A McLaren új 2023-as versenyzője nem tudta, Ricciardo akarja-e egyáltalán látni a botrányos ügy után, ezért örül, hogy végül felvették a kapcsolatot egymással.

Egy jogi testületnek kellett lezárnia a Forma-1 augusztusban kirobbant perpatvarát, ami Oscar Piastri Alpine-nal és McLarennel kötött szerződései körül alakult ki. A döntés az lett, hogy a fiatal ausztrál versenyző a McLarennél versenyezhet jövőre, ahonnan így kiszorította honfitársát, az évek óta gyengén teljesítő Daniel Ricciardót.

Utóbbi nemrég találkozót kezdeményezett Piastrival, hogy megbeszéljék a történteket, és az újonc értékelte a gesztust. „Nagyszerű, hogy Daniel megkeresett" – nyilatkozta az In the Fast Lane podcast adásában.

Ricciardónak távoznia kell a McLarentőlForrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

Magam is terveztem a kapcsolatba lépést, de az eseményeket ismerve nem tudtam, akar-e hallani rólam.„Gondolkodtam azon, mit mondjak neki, de megelőzött. Ő vérbeli profi. Korábban is nagyon tiszteltem már, és a tiszteletem csak nőtt a reakciója miatt. Nagyon jó, hogy kapcsolatba léptünk egymással és megtudtam, hogy nincsenek rossz érzései. Ez sokat segített nekem, kellemesen hatott."

Ami a jogi útra terelt ügyet illeti, azt mondta, nagyon feszült volt miatta, ezért megkönnyebbült, amikor lezárult és jóváhagyták a McLarenhez szerződését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK