Ekkorára akarja hizlalni stábját az F1 új motorgyártója

Forma-1, Audi
2022-08-26 10:15:09 SPA - A show model Audi Formula 1 car after announcing its participation in F1 in the run-up to the 1st practice session ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at the Circuit de Spa-Francorchamps on August 26, 2022 in SPA, Belgium. ANP SEM VAN DER WAL netherlands out - belgium out (Photo by ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
A fejlesztési program vezetője, Stefan Dreyer beszélt az Audi elképzeléseiről, amely 2026-tól csatlakozik a Forma-1-hez motorgyártóként.

2026-tól legalább egy új motorgyártója lesz a Forma-1-nek az Audi személyében. Bár hivatalos bejelentés nem várható az vége előtt, a jelek szerint az Alfa Romeo istállójával szövetkeznek, valószínűleg jelentős részesedést is vásárolnak majd.

A bejelentést augusztus végén tették meg, de a személyzet kialakítása természetesen már tart egy ideje.

2026-ban jön az Audi, addig készül Forrás: AFP

„Először prezentálnunk kellett a projektet a vezetőbizottságnak és megkapni a jóváhagyást, mielőtt elkezdtük a megvalósítást – nyilatkozta Stefan Dreyer, az erőforrásfejlesztési program technikai igazgatója a Racingnews365.com-nak. – 2022 tavasza óta számos szakértőt szerződtettünk, szigorú titoktartási feltételek mellett. A csapatunk most már körülbelül 100 főből áll."

Ez a létszám valóban komolynak hangzik, de viszonyításként hozzátesszük, hogy a Mercedes F1-es motorrészlegén például ennél is többen dolgoznak, becslések szerint kb. 450-en. Dreyer hozzátette, nagyon örül az álláshirdetésekre jelentkezők magas számának.