Társoldalunk:

Ekkorára akarja hizlalni stábját az F1 új motorgyártója

2022.09.28. 13:04

A fejlesztési program vezetője, Stefan Dreyer beszélt az Audi elképzeléseiről, amely 2026-tól csatlakozik a Forma-1-hez motorgyártóként.

2026-tól legalább egy új motorgyártója lesz a Forma-1-nek az Audi személyében. Bár hivatalos bejelentés nem várható az vége előtt, a jelek szerint az Alfa Romeo istállójával szövetkeznek, valószínűleg jelentős részesedést is vásárolnak majd.

A bejelentést augusztus végén tették meg, de a személyzet kialakítása természetesen már tart egy ideje.

2026-ban jön az Audi, addig készülForrás: AFP

„Először prezentálnunk kellett a projektet a vezetőbizottságnak és megkapni a jóváhagyást, mielőtt elkezdtük a megvalósítást – nyilatkozta Stefan Dreyer, az erőforrásfejlesztési program technikai igazgatója a Racingnews365.com-nak. – 2022 tavasza óta számos szakértőt szerződtettünk, szigorú titoktartási feltételek mellett. A csapatunk most már körülbelül 100 főből áll."A terv az, hogy 300-nál többen legyünk.Ez a létszám valóban komolynak hangzik, de viszonyításként hozzátesszük, hogy a Mercedes F1-es motorrészlegén például ennél is többen dolgoznak, becslések szerint kb. 450-en. Dreyer hozzátette, nagyon örül az álláshirdetésekre jelentkezők magas számának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK