Vágólapra másolva!
A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner látja az igényt a sok versenyre, ezért nem panaszkodik a 24 állomásból álló bajnokságra.

Minden korábbinál több, 24 versenyt rendeznek a következő idényben. Ez jelentős megterhelést ró elsősorban a szerelőkre és a háttérstáb tagjaira, akiknek jóval több időt kell a helyszíneken tölteni, mint a pilótáknak vagy a menedzsment tagjainak. A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner azonban a pozitívumokra koncentrál a bővítés kapcsán.

„24 verseny nyilvánvalóan sok, de megvan rájuk az igény. Az a legnagyobb dicséret számunkra, hogy a szurkolók kíváncsiak ránk, és keményen kell dolgoznunk, hogy boldoggá tegyük őket" – vélte a Haas sajtóirodájának nyilatkozva.

24 verseny lesz 2023-ban Forrás: AFP/Ozan Kose

Az F1 amerikai terjeszkedését szintén örömmel figyeli, hiszen tavasszal egy, ősszel két helyszínre utaznak az Egyesült Államokba.

„Azt hiszem, jókor lesz három verseny Amerikában. Már most is népszerű a sportág ott, és egyre népszerűbbé válik. Mindegyik versenynek megvannak a sajátosságai, amivel kitűnik a többi közül. Szerintem ez nagyon jó, és Amerika hatalmas ország, a versenyek nem akadályozzák egymást" – mondta Steiner.

A jól ismert austini pályához idén Miami csatlakozott, jövőre pedig Las Vegas révén nő háromra a versenyek száma az USA-ban.