Társoldalunk:

Újabb hely kelt el a jövő évi F1-es mezőnyben

2022.09.27. 11:21

Az Alfa Romeo leleplezte, hogy 2023-ban is Csou Kuan-jü lesz Valtteri Bottas csapattársa.

A huszonhárom esztendős kínai pilóta idén debütált a Forma-1-ben, és eddig három alkalommal tudott pontszerző helyen végezni. A szezonnyitót követően több balszerencsés nagydíj következett számára, majd Kanadában a 8. helyen tudta befejezni a futamot. A legutóbbi, monzai versenyen pedig egy hatfutamos pontnélküli sorozatot zárt le az Alfa Romeo számára.

„Alig várom, hogy folytathassuk a munkát Csouval. A csapatnál töltött első napjától kezdve, amikor tavaly Abu-Dzabiban tesztelt, lenyűgözött a munkához való hozzáállásával, és ez mindig egy nagyon pozitív tulajdonság. Tudtuk, hogy gyors, de az, ahogyan ilyen rövid idő alatt alkalmazkodott a Forma-1-hez, szezonunk egyik legpozitívabb meglepetése volt nyilatkozta Frédéric Vasseur csapatfőnök. – Nagyon kedves srác, a csapatban mindenkinek tetszik a személyisége és a hozzáállása. Megvan benne az alázat, hogy kérdéseket tegyen fel és tanuljon mind a mérnököktől, mind Valtteritől, valamint az intelligencia ahhoz, hogy minden megszerzett információt felhasználjon a versenyről versenyre való javulás érdekében. Ezt a tapasztalatot merítheti majd a következő szezonban, és biztos vagyok benne, hogy újabb lépést tesz előre, miközben tovább fejlesztjük csapatunkat."

„Boldog és hálás vagyok az Alfa Romeónak a lehetőségért, hogy egy újabb szezonban a csapat tagja lehetek – mondta Csou, aki a fent látható különleges sisakfestéssel készül a Szingapúri Nagydíjra. – A Forma-1-be jutás egy valóra vált álom volt, és az érzés, hogy először versenyeztem egy versenyen, örökké élni fog bennem: a csapat hihetetlenül támogat az első naptól fogva, és segített alkalmazkodni a világ legösszetettebb motorsportjához. Még többet szeretnék elérni ebben a sportágban ezzel a csapattal, és az év eleje óta tartó kemény munka csak az első lépés afelé, ahová a következő szezonban el szeretnénk jutni. Sokat kell még tanulnunk és fejlődnünk, de bízom a munkánkban: alig várom a közös történetünk következő fejezetét!"

Csou kinevezésével háromra csökkent a szabad helyek száma a 2023-as mezőnyben: Esteban Ocon vár csapattársra az Alpine-nál, Kevin Magnussen a Haasnál, Alexander Albon pedig a Williamsnél.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK