Társoldalunk:
Hírlevél

Összeomlott a jegyértékesítési rendszer az F1-es nagydíjra, majd megemelt árakkal állt helyre

2022.09.27. 10:00

A 2023-as Brit Nagydíjat példátlan érdeklődés övezi, a rajongók lelkesedését pedig az online jegyértékesítési rendszer sem bírta. Több szurkoló arra panaszkodott, hogy hosszas várakozás után megszakadt a vásárlási folyamat, majd az újracsatlakozásnál már egy megnövekedett árat kellett volna kifizetniük a jegyekért. A szervezők kárpótlást ígértek.

Az egyre népszerűbbé váló Forma-1 versenyein idén szinte minden helyszínen megdőlt a nézőszámrekord, ez pedig a folytatásban sem valószínű, hogy változni fog. A legtöbb 2023-as nagydíjra – köztük a hungaroringi és a silverstone-i futamra – már megkezdődött a jegyárusítás, azonban a Brit Nagydíj esetében ez nem megy zökkenőmentesen.

A brit szurkolók már az utóbbi években is megtöltötték a lelátót, 2023-ra pedig még nagyobb érdeklődés övezi a nagydíjatForrás: AFP/Adrian Dennis

Többen arra panaszkodtak, hogy a weboldalon a kereslet alapján menet közben emelték meg a jegyek árát, az online rendszer pedig szintén nem működött hibátlanul. Ennek oka az, hogy a szervezők egy olyan "dinamikus árazási" modellt használtak a jegyértékesítésre, amely profitmaximalizáló algoritmust használ, így a nagy érdeklődés miatt az árakat is megnövelte. Így történhetett, hogy az induláskor 45 ezer forintnak megfelelő font helyett később 140 ezer forintnyi fontért lehetett egy átlagos belépőjegyet megvásárolni, amit már a legelső napon több mint 200 ezren tapasztalhattak meg.

A silverstone-i helyszín ügyvezető igazgatója, Stuart Pringle sajnálatát fejezte ki a pórul járt rajongók számára és ígéretet tett a rendszer kijavítására.

„Rendkívül sajnálom azt a frusztrációt, feldúltságot, csalódottságot és haragot, amit ez a helyzet okozott. A gyökerétől indulva mindent felül fogunk vizsgálni az üggyel kapcsolatban. Megfontoljuk, hogy a jövőben mit csináljunk másképp, de sokat tanultunk, és legközelebb nem fog megismétlődni hasonló, mint ami idén történt nyilatkozta Pringle. – Csodálatos, hogy ekkora igény mutatkozott, de nagyon sajnálatos, hogy a szurkolóink ki voltak téve ezeknek a kihívásoknak. Rendbe kell hoznunk [a rendszert], és rendbe is fogjuk hozni!"

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK