Társoldalunk:

A Forma-1 botrányhőse aránytalanul alacsony fizetésért váltott csapatot

2022.09.27. 13:10

Oscar Piastri és Lando Norris sokkolóan eltérő pénzt kap 2023-ban a McLarentől, az ausztrál újonc pedig a Forma-1-es mezőnyön belül is a sereghajtók között fog szerepelni, ami a fizetést illeti.

A Daniel Ricciardo helyére szerződtetett Piastrit az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon. A Forma-3-at és a Forma-2-t is a debütáló évében megnyerő ausztrál idén az Alpine tesztpilótájaként szerepel, ám a nyári szünetben kiderült, hogy mégis a McLarennél kezdi majd meg az F1-es pályafutását.

Piastri és Norris között várhatóan kisebb különbség lesz a pályán, mint a bankszámlájukonForrás: Twitter

A wokingi istálló a sajtóhírek szerint 14 millió dollárt fizetett az Alpine-nak a szerződés idő előtti felbontásáért, az így kiadott jelentős pénzösszegen pedig úgy tűnik, az ausztrál fizetésével próbál spórolni a McLaren. Az F1 történetének első 21. században született pilótája ugyanis az első szezonjában 775 ezer dollárt, átszámítva 327 millió forintot fog keresni, amivel a jelenlegi fizetéseket tekintve csak az AlphaTaurinál versenyző Cunoda Jukit múlja felül.

Ezt összehasonlítva a jövő évi csapattársa, Lando Norris bevételével: több mint Piastri fizetésének negyvenszeresét fogja megkapni a brit pilóta. Norris ugyanis a hírek szerint 32 millió dollárt, azaz 13,5 milliárd forintot fog keresni 2023-ban.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK