Társoldalunk:

Még mindig zsúfolt a listája az Alonso utódját kereső Alpine-nak

2022.09.26. 11:39

Miután Alonsót és Oscar Piastrit is elvesztette, az Alpine-nak új csapattársat kell találnia Esteban Ocon mellé. A vezérigazgató elmondása szerint nem szűk a névsor, még mindig hat nevet tartalmaz.

Az Alpine váratlan feladatai közé került egy versenyző szerződtetése 2023-ra, mivel Fernando Alonso átigazol az Aston Martinhoz, a helyére kiszemelt akadémista, Oscar Piastri pedig nagy felhajtást okozva szintén elhagyja őket a McLarenhez kedvéért. A márka vezérigazgatója, Laurent Rossi továbbra is csalódott a fiatal pilóta lépése miatt, bár állítása szerint ezt már a múltnak tekintik.

„A csalódás onnan ered, hogy valakibe rengeteg erőforrást fektettünk és hűségesek voltunk hozzá, aki ezt nem adta vissza. Erre nem számítottunk – mondta a Racingnews365.com-nak. – Ezt a fejezetet lezártuk, elmondtuk, mi hogyan látjuk az igazságot. Magunk mögött hagyjuk és tovább lépünk."

Keresi Alonso utódját az AlpineForrás: AFP/Ciro De Luca

A Haas és a Williams mellett gyakorlatilag náluk van még kiadó versenyzői ülés a mezőnyben a következő szezonra (az Alfa Romeo szinte biztosan megtartja Csou Kuan-jüt), de Rossi hangsúlyozza, a döntést nem akarják elkapkodni.

„Rászánjuk az időt, mert nem akarunk hibázni. Nem kell sietnünk, kényelmes helyzetben vagyunk" – közölte.A mi ülésünk a legvonzóbb a mezőnyben, a negyedik helyen állunk a konstruktőrök között.„Kezdetben 14 jelöltet választottunk ki, a számuk mostanra 6-ra csökkent. Közülük néhányan nem tudnak szabadon váltani, mások talán nem teljesen illeszkednének be a képbe. Szeptember végére tisztábban láthatjuk, kit akarunk leigazolni."

A legutóbbi hírek alapján a Red Bull-fióka Pierre Gasly volt az első számú jelöltjük, ám az átigazolását megtorpedózta, hogy az FIA nem adja meg az F1-es jogosítványt a Gasly utódjának szánt amerikai Colton Hertának. A Piastri-fiaskó után az Alpine-nál az is felmerült, hogy felszámolják az utánpótlás-programot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK