Társoldalunk:

Cáfolja a Ferrari, hogy vízhordóként kezeli Leclerc csapattársát

2022.09.26. 07:53

A csapatfőnök Mattia Binotto korrigálta a vállalat egyik felsővezetőjének kijelentését, és hangsúlyozta, hogy Carlos Sainznak a jövőben is ugyanolyan feltételeket teremtenek, mint a monacói pilótának, amíg a bajnoki küzdelem érdekei másképp nem kívánják.

Aligha lövünk mellé, ha azt mondjuk, az emberek többsége Charles Leclerc-re gondol, amikor a Ferrari bajnoki címet tervez. John Elkann, a maranellóiak ügyvezető igazgatója is a monacóit említette, amikor a közelmúltban arról beszélt, hogy 2026-ig sikert vár az összetett pontversenyben, de a csapatfőnök Mattia Binotto pontosított, és elhárította azt a felvetést, hogy ez alapján Carlos Sainz másodhegedűs a csapatnál.

„Nem, nem így értette. Azt gondolom, inkább úgy, hogy ennek az idénynek a nagy részében Charles gyorsabb volt Carlosnál, és többször indult a pole pozícióból is. A cél az mindkét versenyző esetében az, hogy megnyerjük a világbajnokságot" – jelentette ki a Motorsport-Total.com-nak.Carlost nagyon erősnek tartom a futamokon. Ezt korábban és idén is bizonyította.„Sok pontot gyűjt vasárnaponként, tanul és gyors is. Úgy helyes, ha a csapat mindkét pilótának egyforma esélyeket ad, legalább a szezon elején."

Sainz kevesebb pontot gyűjtött Leclerc-nél, de megszerezte első győzelmétForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Tény, a csapat egyelőre egyenrangúan kezeli a pilótáit és nem nyúlt olyan eszközökhöz a csapatutasítások terén, mint annak idején Rubens Barrichellóval és Felipe Massával, de Binotto nem zárja ki, hogy adott esetben hasonló lépésre szánják el magukat Sainz-cal.

Ha a szükség úgy hozza, csapatsorrendet alkalmazhatunk annak érdekében, akinek jobbak a győzelmi esélyei.– mondta. Erre idén valószínűleg már nem kerül sor, a vb-címre ugyanis lényegében elvesztették az esélyeiket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK