Cáfolja a Ferrari, hogy vízhordóként kezeli Leclerc csapattársát

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, időmérő, Carlos Sainz, Ferrari
IMOLA, ITALY - APRIL 17: Carlos Sainz of Spain driving the (55) Scuderia Ferrari SF21 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 17, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A csapatfőnök Mattia Binotto korrigálta a vállalat egyik felsővezetőjének kijelentését, és hangsúlyozta, hogy Carlos Sainznak a jövőben is ugyanolyan feltételeket teremtenek, mint a monacói pilótának, amíg a bajnoki küzdelem érdekei másképp nem kívánják.

Aligha lövünk mellé, ha azt mondjuk, az emberek többsége Charles Leclerc-re gondol, amikor a Ferrari bajnoki címet tervez. John Elkann, a maranellóiak ügyvezető igazgatója is a monacóit említette, amikor a közelmúltban arról beszélt, hogy 2026-ig sikert vár az összetett pontversenyben, de a csapatfőnök Mattia Binotto pontosított, és elhárította azt a felvetést, hogy ez alapján Carlos Sainz másodhegedűs a csapatnál.

„Nem, nem így értette. Azt gondolom, inkább úgy, hogy ennek az idénynek a nagy részében Charles gyorsabb volt Carlosnál, és többször indult a pole pozícióból is. A cél az mindkét versenyző esetében az, hogy megnyerjük a világbajnokságot" – jelentette ki a Motorsport-Total.com-nak.

„Sok pontot gyűjt vasárnaponként, tanul és gyors is. Úgy helyes, ha a csapat mindkét pilótának egyforma esélyeket ad, legalább a szezon elején."

Sainz kevesebb pontot gyűjtött Leclerc-nél, de megszerezte első győzelmét Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Tény, a csapat egyelőre egyenrangúan kezeli a pilótáit és nem nyúlt olyan eszközökhöz a csapatutasítások terén, mint annak idején Rubens Barrichellóval és Felipe Massával, de Binotto nem zárja ki, hogy adott esetben hasonló lépésre szánják el magukat Sainz-cal.

– mondta. Erre idén valószínűleg már nem kerül sor, a vb-címre ugyanis lényegében elvesztették az esélyeiket.