Brawn szerint Verstappennek van egy nagy előnye Schumacherrel szemben

Forma-1, Mick Schumacher, Max Verstappen, Stájer Nagydíj 2021, szombat
SPIELBERG,AUSTRIA,27.JUN.21 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Styria, Red Bull Ring. Image shows Mick Schumacher (GER/ Haas) and Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram // GEPA pictures / Red Bull Content Pool // SI202106270722 // Usage for editorial use only //
Vágólapra másolva!
Ross Brawn, az F1 sportigazgatója tehetségesnek tartja Mick Schumachert, és szerinte a német pilóta megérdemel még egy esélyt az F1-ben. A Michael Schumacherrel és Jos Verstappennel is dolgozó szakember úgy véli, pont a családi háttér jelent nagy különbséget egykori versenyzőinek fiai között.

Mick Schumacher a második szezonját tölti a Forma-1-ben, és bár vannak felvillanásai, összességében idén sem nyújt kiemelkedő teljesítményt a Haasszal. Bár az utóbbi időszakban már jobb a versenytempója Kevin Magnussenénél, de az időmérőkön általában még mindig kikap tőle, és a táblázaton is mögötte van.

Az utóbbi hetekben veszélybe került Mick Schumacher F1-es pályafutása Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Ennek következtében komoly veszélybe került az F1-es pályafutása, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy az amerikai istálló jövőre is igényt tart a szolgálataira. A német versenyző távozása esetén az Alpine, az Alpha Tauri és a Williams merült fel opcióként, de ezek közül csak utóbbi tűnhet reálisnak, ám a hírek szerint ott sem ő az első számú jelöltNicholas Latifi utódlására. Ross Brawn azonban úgy véli, Schumachernek jár még egy esély a Forma-1-ben.

Mick rengeteget fejlődött az idén

– nyilatkozta a sportág idén leköszönő sportigazgatója azF1-Insider.com-nak. –Kevin Magnussen mint csapattárs személyében remek referenciával rendelkezik, és pályafutása most fontos válaszúthoz érkezett. Mindenképpen megérdemli, hogy megtegye a következő lépést a karrierjéében, és ez alapján fogják majd megítélni.”

Brawn hosszú éveken át dolgozott együtt Schumacher édesapjával, a hétszeres világbajnok Michaellel, hiszen előbb a Benettonnál, majd a Ferrarinál volt technikai igazgató. A brit szakember különbséget és hasonlóságot is lát közöttük.

Ő más, mint az apja, aki mindig azonnal a határon ment – fogalmazott. – Micknek ez kicsit tovább tart, de végül ő is megnyerte a bajnoki címeket az utánpótlás-kategóriákban. Nagyon tehetséges, a munkamorált száz százalékban átvette az apjától, és rendkívüli módon képes fejlődni. Ez kulcsfontosságú.”

Nem Schumacher az egyetlen a mezőnyben, akinek apja is Forma-1-es pilóta volt.

Magnussen mellett Max Verstappen is továbbvitte a családi örökséget: Jos Verstappen 106 futamon indult, ezek egy részét ráadásul pont Michael Schumacher csapattársaként, a Brawn-féle Benettonban teljesítette, ám ő csak két dobogóig jutott. A 67 éves szakember pont ebben látja a differenciát egykori pilótáinak fiai között.

Brawn szerint Schumacher számára sokkal nagyobb nyomást jelent édesapja öröksége, mint Verstappennek a sajátjáé Forrás: Red Bull

Max nagy előnye Mickkel szemben, hogy ugyan az ő apja is hős volt Hollandiában, de nem nyert, nem lett hétszeres világbajnok, és nem volt olyan ikon, mint Michael Németországban” – jelentette ki, utalva arra, hogy Schumacheren minden bizonnyal sokkal nagyobb az ebből fakadó nyomás.