Vágólapra másolva!
George Russell ellátogatott a teniszezők Laver Kupájára, ahol találkozott a pénteken megható körülmények között búcsúzó legendával, Roger Federerrel. A svájci klasszis visszavonulásáról más F1-es pilóták is megemlékeztek.

Ez a hétvége nem a Forma-1-ről szól, hiszen most nem rendeznek futamot, a mezőny tagjai csak jövő héten látogatnak el Szingapúrba. Ennek megfelelően a versenyzőknek még van pár napjuk kikapcsolódni, George Russell pedig ki is használta a lehetőséget, és ellátogatott a teniszezők Laver Kupájának szombati napjára.

Russell többek között Roger Federerrel, Andy Murray-vel és Björn Borggal is találkozott

A Mercedes pilótája ráadásul nem csupán a mérkőzéseket tekintette meg barátnőjével, Carmen Montero Mundttal együtt, hanem előtte találkozott az európai csapat néhány tagjával, köztük a visszavonuló Roger Federerrel és a szintén brit Andy Murray-vel. A 24 éves versenyző a közösségi médiában be is számolt ezekről a pillanatokról.

Nagyszerű volt összefutni Roger Federerrel hihetetlen karrierjének utolsó mérkőzése után

– fogalmazott. – Nemcsak minden idők egyik legnagyobb sportolója, de az egyik legkedvesebb srác is, akivel az ember valaha találkozhat. Ugyanez vonatkozik Andy Murray-re, igazán vicces fickó.”

Federer múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy a Laver Kupán játssza le utolsó profi meccsét. Bár a 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező végül ősi riválisával és jó barátjával, Rafael Nadallal az oldalán kikapott párosban, a búcsú így is igazán szépre és rendkívül meghatóra sikeredett. Szombaton már csak tanácsaival segítette csapattársait, és ugyanezt fogja tenni a torna utolsó napján is.

Russell egyébként egyszer találkozott nyilvánosan Federerrel.

Az augusztusban a 41. születésnapját ünneplő sportoló az idei Spanyol Nagydíjra látogatott ki, ahol annak rendje és módja szerint elkészült a közös kép, amelyen rajtuk kívül a Mercedes másik pilótája, Lewis Hamilton szerepelt.

Russelléket egyszer a közvetítésben is megmutatták

Nem Russell volt az egyetlen az F1-es mezőnyből, aki megemlékezett a világ egyik legnépszerűbb sportolójának visszavonulásáról. Carlos Sainz a meccs utáni pillanatokról osztott meg egy videót, és hozzátette, „öröm volt látni játszani az évek során”. A svájci klasszisnál 10 nappal idősebb Fernando Alonso még múlt héten, a búcsúi bejelentése után posztolt, ahogyan a jelenleg az Aston Martin tesztpilótájaként tevékenykedő Nico Hülkenberg is.