Vágólapra másolva!
Jaime Alguersuari kiegészítette a héten tett különös kijelentéseit és háláját fejezte ki a Red Bull és Helmut Marko felé, akik miatt állítása szerint máig vannak rémálmai.

A héten érdekes nyilatkozattal jelentkezett a korábban két és fél szezonon át az F1-ben versenyző pilóta, Jaime Alguersuari: állítása szerint még mindig furcsa álmai vannak attól, ahogy a Red Bullnál bántak vele az utánpótlás tagjaként. 2011 végén ő is kegyvesztetté vált a Toro Rossónál, mert nem nyújtott kiegyensúlyozottan jó teljesítményt, és hiába járt pszichológushoz is, máig gyakran látja emlékeiben Helmut Markót.

Miután a közismerten keménykezű, olykor szívtelennek tűnő programvezetőt ez nem tüntette fel jó színben, a spanyol Alguersuari kiegészítette a véleményét.

Jaime Alguersuari Forrás: Toro Rosso

„Tisztázni akarok valamit Helmut Marko kapcsán. Nagyon hálás vagyok neki, amiért 15 évesen találkozhattam vele – írta a Twitter-oldalán. – A tanárom volt, olyan ember, aki folyton arra kért, hogy feszegessem és tágítsam ki a határaimat."

mert fegyelmezettségre, kitartásra, kib*szott kemény munkára tanítottak, ami segít elérni egyéb céljaimat az életben, a zenében. Biztos vagyok benne, hogy a Red Bull nélkül ma nem lennék az, aki."

„Legyen szó F1-ről, fociról, rögbiről vagy golfról, a legmagasabb szinten versenyezni olyan követelményekkel jár, amihez nagyon erős agy kell a teljesítménykényszer miatt. Még attól is egyre többet és többet vár a Red Bull, aki nyer."

Alguersuari az F1 után hamar elhagyta az autósportot és jelenleg DJ-ként dolgozik.