Vágólapra másolva!
Öt éven belül a Forma-1-es mezőny tagja akar lenni Jamie Chadwick, és hisz benne, hogy a ranglétrán lépkedve megteheti hozzá a lépéseket.

Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, szerinte szinte kizárt, hogy a következő öt évben női versenyző is tagja legyen a mezőnynek. A szebbik nemből a jelenlegi talán legjobb pilóta, Jamie Chadwick azt mondta, ez a vélemény nem zavarja, inkább motiválja.

„Tudom, hogy ha sikeres leszek a megfelelő utánpótlás szériákban, eljutok a Forma-1-be"– idézte a Racingnews365.com.

Jamie Chadwick Forrás: Sam Bloxham/W Series

„Sokat kell teljesítenem ezalatt, de végig akarok járni a megfelelő bajnokságokat, sikeres akarok lenni bennük, hogy elérjem az F1-et. Azokra az emberekre kell támaszkodnom, akik hisznek ebben. Én lehetségesnek tartom, és ilyen közegben akarok lenni."

Chadwick a nők számára létrehozott női formulaautós-bajnokság, a W Series mindkét eddigi kiírását megnyerte, és vélhetően a mostaniban sem talál majd legyőzőre (a hat versenyből ötöt ő nyert, több mint kétszer annyi pontja van, mint a 2. helyezettnek), és egyben a Williams fejlesztőpilótája is. Hozzá kell tenni, hogy már most 24 éves, és már ilyen életkorban is viszonylag idős debütálónak számítana, ha a következő futamon autóba ültetnék az F1-ben.

A jövőjéről azt mondta, európai és amerikai ajánlatokat is mérlegel.