Társoldalunk:

Egy nagy gyártó nemet mond az F1-es visszatérésre

2022.09.24. 17:43

A BMW-t egyelőre nem érdeklik az új motorszabályok és nagyon drága mulatságnak tartják az F1-et, ezért nem gondolkodnak a visszatérésen.

A 2026-tól életbe lépő motorszabályok több új gyártót becsábíthatnak a Forma-1-ben. Az Audi érkezése már biztos, a Honda és a Porsche visszatérése folyamatosan terítéken van (bár utóbbi nem tudott megállapodni a Red Bull-lal, így másik partner után kell néznie), és a sportág vezérigazgatója szerint akadnak még érdeklődők. A jelek szerint a BMW nincs közöttük.

A BMW több mint egy évtizede már kipróbálta magát az F1-benForrás: Getty Images/2008 Getty Images/Mark Thompson

„Jelenleg nem érdeklődünk. Realistának kell lennünk" – mondta a Motorsport-Total.com-nak Andreas Roos, a BMW M Motorsport vezetője.A Forma-1 nagyon sok befektetést igényel, és ennek megtérüléséhez nagyon hosszú ideig kell sikeresnek lenni.A BMW 2000-től 2009-ig vett részt a Forma-1-ben, előbb a Williams motorszállítójaként, majd önálló alakulatként. Mielőtt a gazdasági válság miatt kiléptek, a legnagyobb sikerük egy futamgyőzelem volt 2008-ban Robert Kubicával, aki némi szerencsével akár komolyabb bajnokesélyes is lehetett volna, ha az istálló az autó továbbfejlesztése mellett dönt ahelyett, hogy teljesen az akkor közelgő új szabályrendszerre koncentrált volna.

A BMW sportprogramjának zászlóshajója 2024-től a hosszú távú világbajnokságra készített autó lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK