Társoldalunk:

Horner: Hamilton sosem ismerte el Verstappen képességeit

2022.09.23. 15:04

A Red Bull csapatfőnöke beszélt a két pilóta tavalyi rivalizálásáról, amiben szerinte fontos szerepe volt annak, hogy Hamiltonnak volt vesztenivalója, Verstappennek pedig nem.

Míg idén a szezon második felétől nagyon simán halad a második vb-címe felé Max Verstappen, tavaly sokkal nagyobb küzdelemre kényszerítette őt Lewis Hamilton. A két klasszis emlékezetes rivalizálása két ütközésben (először Silverstone-ban, aztán Monzában) és sok kisebb súrlódásban csúcsosodott ki, érthetően nem váltak nagy barátokká.

A Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert megkérdezték a Beyond The Grid podcast adásában, hogy szerinte miért volt más idén a párharc Charles Leclerc ellen, mint egy éve Hamilton ellen, és ennek egyik okaként azt nevezte meg, hogy utóbbi esetben hiányzott a kölcsönös tisztelet.

Hamilton és VerstappenForrás: AFP/Joe Klamar

„Egyszer sem hallottam Lewistól azt, hogy elismeri Max képességeit, közöttük érezhetően nagyobb a feszültség. Nem lehet nem tisztelni azt, amit Lewis elért. Az eredményei elismerésre méltók, valószínűleg sosem lehet felülmúlni őket, de egyszer mindenkit legyőznek" – mondta Horner.Max tisztelte őt, de nem tartott vagy félt tőle, megküzdött vele. Élvezte a lehetőséget az ellene való küzdelemre, a kerék-kerék elleni csatára. Elhitte, hogy képes legyőzni.„Ő hétszeres bajnok volt, aki csak veszíthet, míg Max egy fiatal kölyök aki kockázatokat vállal, mindent bevet, akinek nincs vesztenivalója. Némelyik előzése káprázatos volt. Úgy vélem, ez megzavarta Lewis-t. Egyértelműen látszott Silverstone-ban, hogy miután Lewis indult az élről, de Max nyerte meg a sprintfutamot, Lewis kicsit megtört. Ha Max átért volna a Copse kanyaron, bottal ütötte volna a nyomát. Kétségbe esett, nagy volt a tét, tomboltak az érzelmek, és Lewis-ra ez valószínűleg jobban hatott, mint Maxra, mivel ahogy mondtam, több volt a vesztenivalója."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK