Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bull felemelkedését másolja az Aston Martin?

2022.09.23. 18:12

A Red Bulltól szerződtetett új technikai igazgató, Dan Fallows a személyes élményei alapján úgy érzi, hasonló folyamatok zajlanak most az Aston Martinnál, mint jópár éve előző csapatánál.

Az Aston Martin technikai igazgatója az idei évtől a Red Bullt hosszú ideig sikeresen szolgáló Dan Fallows, aki elsősorban az aerodinamikában jártas. Az Aston Martin hatalmas beruházásokba kezdett azért, hogy az üldözőboly hátsó részéből idővel a mezőny elejére lépjen, Fernando Alonsót is meg tudták győzni a terveikkel.

Fallows interjút adott új csapata honlapjának, amelyben izgalommal beszélt a rá váró kihívásról. „A Red Bullnál az volt az egyik legizgalmasabb, ahogy a jaguaros korszak után tovább fejlődtünk. Egy kis, szűk költségvetésű csapat hirtelen sok pénzhez, több erőforráshoz jutott – nyilatkozta. – Hihetetlenül érdekes volt a részese lenni annak, ahogy nőttünk, sikereket értünk el, és még az is, ahogy hibáztunk és tanultunk belőle."

A Red Bull és az Aston Martin autója a pályánForrás: AFP/Miguel Medina

Ami most az Aston Martin F1-es istállójánál zajlik, az nagyon hasonlít ahhoz, ami a Red Bullnál történt.Dicsérte a stáb kreatív és tehetséges tagjait, és kiemelte, hogy egyelőre nagyon jó a szervezetttség.
„Eddig fantasztikus utazásban volt részem, pedig csak néhány hónapja vagyok itt. Mindenki támogatja egymást, holott amikor egy csapat nagyon rövid idő alatt jelentősen bővül, zavarossá válhat a helyzet és hiányozhat a megfelelő kommunikáció a részlegek között. Itt azonban nagyon egyszerű és tiszta a kommunikáció, el kell intéznünk, hogy így maradjon" – közölte Fallows.Felcsigázó, amikor bizalmat nyerünk és azt mondják, tessék, itt egy Forma-1-es csapat, irányítsd, ahogy akarod, szerződtesd azokat, akiket akarsz, tedd sikeressé, tedd le a névjegyed.„Azért vállaltam el a feladatot, mert úgy éreztem, másképp is mehetnének a dolgok. Nem úgy akarom intézni őket, ahogy a Red Bull, a Mercedes vagy a Ferrari teszi. Jobbat akarok alkotni, az Aston Martin-féle utat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK