Vágólapra másolva!
Az Aston Martin teljesítményigazgatója nem lát változást Sebastian Vettel hozzáállásán, amióta eldöntötte, hogy az idény végén visszavonul. Tom McCullough szerint a négyszeres világbajnok rengeteget adott a csapatnak, de már nagyon várják Fernando Alonso érkezését.

Július végén, közvetlenül a Magyar Nagydíj hétvégéje előtt érkezett a hír, hogy Sebastian Vettel az idény végén befejezi Forma-1-es pályafutását. A bejelentés valamilyen szinten már év eleje óta lógott a levegőben, hiszen a német pilóta számára az Aston Martin sem hozott valódi megváltást.

A csapattagok nem látnak változást Vettel hozzáállásán Forrás: Motorsport Images/Andy Hone

Kritikusai úgy véli, hogy a négyszeres világbajnok motiválatlanná vált, és ez a pályán mutatott teljesítményén, illetve a nem túl acélos eredményein is meglátszik. Ám a silverstone-i alakulat teljesítményigazgatója mindezt teljesen másképp látja, és méltatta a 35 éves versenyző hozzáállását.

Ő tényleg profi, szóval erre nemet mondanék

válaszolta Tom McCullough arra a kérdésre, hogy a bejelentés óta Vettel változott-e ebben a tekintetben. –Talán egy kicsit nyugodtabb lett belül, de a mérnökökkel vagy az autóban ezt nem látni. A munka szempontjából Sebastian tényleg egy gép.”

Bár látszólag a két fél házassága egyikük számára sem hozta meg az áttörést, belülről nyilvánvalóan sokkal árnyaltabb a kép. A brit szakember elárulta, hogy Vettel sportszakmai és mentális szempontból is jelentős frissítést jelentett.

Az elmúlt tizennyolc hónapban remek volt együtt dolgozni Sebastiannal – jelentette ki. – Mérnöki oldalon nagyon erős és figyelmes. Sokat adott a csapatnak abban a tekintetben, hogy hogyan működünk és miként tekintünk a dolgokra. Rendkívül kíváncsi elmével rendelkezik, igazán szórakoztató együtt lenni vele, és azt is jól érti, hogyan kell felemelni a csapat morálját.

Teljes mértékben öröm volt vele együtt dolgozni, és már alig várom az utolsó néhány versenyt.”

Vettel helyére egy másik kifejezetten sikeres versenyző érkezik Fernando Alonso személyében, akire aligha mondja bárki is, hogy motiválatlan. A spanyol pilóta teljesen más személyiséggel rendelkezik, mint Vettel, és az Aston Martinnál már izgatottak a közös munka miatt.

Mérnöke szerint Vettel sokat adott a csapatnak Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

„Látjuk, milyen munkát végez az Alpine-nál hétről hétre – magyarázta McCullough. – Nagyon várjuk, hogy a csapatunkhoz kerüljön, és lássuk, mit tanulhatunk tőle, és hogyan tud segíteni abban, hogy előrelépjünk.”