Társoldalunk:

Egy este alatt két szenzációs hír érte a Monacói Nagydíj rajongóit

2022.09.21. 06:52

Miután előbb szerepelt a kedd délután közzétett 2023-as versenynaptárban, néhány órával később az is hivatalossá vált, hogy legalább 2025-ig rendeznek Forma-1-es versenyt Monte-Carlóban.

Az ikonikus futamot már a legelső, 1950-es világbajnoki szezonban megrendezték, 1955 óta pedig mindössze egyszer, 2020-ban maradt ki a naptárból. Az utóbbi években egyre gyakrabban lehetett hallani arról, hogy veszélyben a verseny jövője, és noha az egyedi körülményei és a különleges helyszín miatt a legtöbb pilóta kiállt a folytatás mellett, azonban így is bizonytalan volt, hogy meghosszabbítják-e a 2022 végén lejáró szerződést – keddig.

Idén Sergio Pérez ünnepelhetett a monte-carlói dobogó tetejénForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Kedd este ugyanis Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy nem csupán a 2023. május 28-ai dátum biztos a Monacói Nagydíjat illetően, hanem ezen felül további két évre megállapodtak a helyi versenyt szervező Monacói Automobilklubbal (Automobile Club de Monaco, ACM).

„Örömmel megerősíthetem, hogy 2025-ig Monacóban fogunk versenyezni, és izgatottan várom, hogy jövőre, május 28-án visszatérhessünk ennek a híres hercegségnek az utcáira mondta Domenicali. – Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett ebben a megújulásban, különösen II. Albert monacói hercegnek, valamint Michel Boerinek, az ACM elnökének és az ő csapatának. Alig várjuk, hogy a következő szezonban visszatérhessünk, hogy együtt folytathassuk a munkát!"

Michel Boeri, a Monacói Automobilklub vezetője hozzátette, várhatóan valamilyen mértékben módosulni fognak a nagydíj körülményei. Ez vonatkozhat az óragyártással foglalkozó szponzorokra és a jegyárakra is, amiket egy korábbi cikkünkben részleteztünk.
„Több hónapig tartó tárgyalások után büszkén jelenthetjük be, hogy egy valószínűleg megújuló versenyként három évre szóló megállapodást írtunk alá a Forma-1-gyel." 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK