Vágólapra másolva!
Újból kipróbálhatott egy történelmi Ferrarit a monacói pilóta, aki ezúttal az 1966 és 1969 között használt 312-es típus volánjához ülhetett.

Az egymásba csavarodó kipufogói miatt "Spagetti"-nek becézett járművel nem ért el igazán nagy sikereket a Ferrari a hatvanas évek végén (a négy esztendő alatt mindössze három futamgyőzelemmel zárt a csapat), egyedi kinézete miatt mégis az egyik leggyakrabban felidézett modellje a Scuderiának.

Charles Leclerc Fioranóban próbálhatta ki a Ferrari 312-t Forrás: Ferrari

Charles Leclerc-nek ezúttal az olaszországi Fioranóban, a Ferrari tesztpályáján volt lehetősége kipróbálni ezt a járművet. Erre azután került sor, hogy az autó jelenlegi tulajdonosa szeretne történelmi versenyeken elindulni a 312-essel, ehhez pedig felújításra volt szüksége, amire a csapatot kérte meg. Miután végeztek vele, a monacói pilótának adtak lehetőséget az első tesztelésre.

Leclerc nem először próbálhatott ki régi Ferrarit: az 1975-ös 312T-t idén Monacóban vezethette – és balesetezett vele –, emellett pedig az 1951-es 375-öst Silverstone-ban és az 1979-es a 312 T4-est Fioranóban tesztelhette az elmúlt másfél évben. Ez azonban egy olyan feladat számára, amit elmondása szerint sosem un meg.

„Nagyon örülök, hogy megkaptam ezt a lehetőséget! A jelenlegi F1-75-ösömből ültem át a 312-esbe, ez a váltás pedig olyan volt, mintha egy más sportágra váltottam volna, bár a vezetés élménye bármelyik Ferrarinál egyforma – nyilatkozta Leclerc. – De nagyon élveztem mindent ebben a Spagettiben!"