Társoldalunk:

De Vries elárulta, hogy mely csapatokkal folytat tárgyalásokat a jövőjét illetően

2022.09.19. 12:43

A holland pilóta figyelemre méltó F1-es bemutatkozást tudhat magáénak az Olasz Nagydíjat követően, ahol Alex Albont helyettesítette és a kilencedik helyet szerezte meg. A bravúros debütálásával pedig növelte esélyeit a 2023-as rajtrácson való indulásra.

A Mercedes tartalékversenyzőjét már korábban is kapcsolatba hozták a Williams csapattal, de a közelmúltban két, a 2022-es rajtrácson előrébb álló csapat is- az Alpine és az AlphaTauri - tárgyalásokat kezdeményezett a hollanddal.
Egy interjúban a - monzai brillírozása után - után de Vries-t arról kérdezték, hogy igaz-e, hogy komoly megbeszéléseket folytat a Williamsszel, az Alpine-nal és az AlphaTaurival.
Ezek a tények - erősítette meg Nyck de Vries a holland televízió Humberto című műsorában szombaton.

Visszautasított minden olyan állítást, miszerint hatalmában állna dönteni a 2023-as csapatáról, de azt sugallta, hogy a Williams az első számú esélyes a szerződtetésére.
Nem hiszem, hogy csak úgy választhatok, mert a dolgok még mindig nagyrészt kívül esnek a hatáskörömön. Már nagyon régóta tárgyalásban vagyok a Williamsszel, és náluk debütálhattam az F1-ben, szóval ez lenne a leglogikusabb lépés.

De Vries nem tagadja, hogy több istállóval is kapcsolatban áll 
Az Alpine-nál esetlegesen szabaddá váló hely az AlphaTauri jelenlegi versenyzőjétől, Pierre Gaslytól függ, akiről úgy vélik, hogy a francia csapat fő célpontja a 2023-as szezonra. Azonban az Alpine vélhetően más pilótát is fontolóra vesz Gasly-n kívül, beleértve Nyck de Vries-t is.
Úgy tűnik, az AlphaTauri csak akkor hajlandó elengedni Gasly-t, ha már megvan az utódja. Eredetileg úgy gondolták, hogy ez az IndyCar-os Colton Herta lesz, de a szuperlicenc megszerzésének nehézségei miatt ő kiesett a jelöltek sorából.Ehelyett az AlphaTauri de Vries felé fordította figyelmét, akit a héten láttak találkozni a Red Bull motorsport-tanácsadójával, Helmut Markóval.Ugyanebben az interjúban a holland elismerte, hogy az Alpine-tesztről szóló hírek és a Markóval folytatott beszélgetések mind igazak, így mindkét csapat életképes opció a következő szezonra.
Az Alpine-nal már július óta tárgyalok, és nekik is tesztelek jövő héten Budapesten (a Hungaroringen). Ahogy a média már megjegyezte, a múlt héten Ausztriában voltam, hogy találkozzam Dr. Markóval, és beszélgessek vele a jövőről. Szóval ezek a tények jelenleg. Bárhol is kapok esetleg helyet, annak nagyon fogok örülni, de egyelőre ki kell várnunk, hogyan alakulnak a beszélgetések az elkövetkező napokban-hetekben.

- tisztázta a körülötte zajló történéseket a holland versenyző. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK