De Vries elárulta, hogy mely csapatokkal folytat tárgyalásokat a jövőjét illetően

Nyck de Vries
2022-05-19 10:50:45 BARCELONA - Driver Nyck de Vries of the Williams team explores the course ahead of the Spanish Grand Prix. The 27-year-old Dutchman drives for the first time in Formula 1 during the first free practice. REMKO DE WAAL netherlands out - belgium out (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
A holland pilóta figyelemre méltó F1-es bemutatkozást tudhat magáénak az Olasz Nagydíjat követően, ahol Alex Albont helyettesítette és a kilencedik helyet szerezte meg. A bravúros debütálásával pedig növelte esélyeit a 2023-as rajtrácson való indulásra.

A Mercedes tartalékversenyzőjét már korábban is kapcsolatba hozták a Williams csapattal, de a közelmúltban két, a 2022-es rajtrácson előrébb álló csapat is- az Alpine és az AlphaTauri - tárgyalásokat kezdeményezett a hollanddal.
Egy interjúban a - monzai brillírozása után - után de Vries-t arról kérdezték, hogy igaz-e, hogy komoly megbeszéléseket folytat a Williamsszel, az Alpine-nal és az AlphaTaurival.

- erősítette meg Nyck de Vries a holland televízió Humberto című műsorában szombaton.

Visszautasított minden olyan állítást, miszerint hatalmában állna dönteni a 2023-as csapatáról, de azt sugallta, hogy a Williams az első számú esélyes a szerződtetésére.

De Vries nem tagadja, hogy több istállóval is kapcsolatban áll
Az Alpine-nál esetlegesen szabaddá váló hely az AlphaTauri jelenlegi versenyzőjétől, Pierre Gaslytól függ, akiről úgy vélik, hogy a francia csapat fő célpontja a 2023-as szezonra. Azonban az Alpine vélhetően más pilótát is fontolóra vesz Gasly-n kívül, beleértve Nyck de Vries-t is.

Úgy tűnik, az AlphaTauri csak akkor hajlandó elengedni Gasly-t, ha már megvan az utódja. Eredetileg úgy gondolták, hogy ez az IndyCar-os Colton Herta lesz, de a szuperlicenc megszerzésének nehézségei miatt ő kiesett a jelöltek sorából.

Ehelyett az AlphaTauri de Vries felé fordította figyelmét, akit a héten láttak találkozni a Red Bull motorsport-tanácsadójával, Helmut Markóval.

Ugyanebben az interjúban a holland elismerte, hogy az Alpine-tesztről szóló hírek és a Markóval folytatott beszélgetések mind igazak, így mindkét csapat életképes opció a következő szezonra.

- tisztázta a körülötte zajló történéseket a holland versenyző.
Forrás