Binotto: Nem tervezek embereket elküldeni a Ferraritól

Forma-1, Miami Nagydíj 2022, Charles Leclerc, Mattia Binotto,
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto look on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 06, 2022 in Miami, Florida. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a Ferrari tempója gyakran megegyezett, néha pedig felül is tudja múlni a Red Bullét, az idei szezonban képtelen volt valós kihívást jelenteni az egyéni, valamint a konstruktőri világbajnokságban egyaránt.

A Ferrari éllovasa, Charles Leclerc 116 ponttal van lemaradva a Red Bull versenyzője, Max Verstappen mögött a pilóták tabelláján, míg a Ferrari 139 pontos hátrányban van a Red Bulltól a konstruktőri tabellán.

A megbízhatósági problémák és a versenyzői hibák mellett a Ferrarit gyakran megkérdőjelezik a taktikai és működési döntéseik miatt is.

Legutóbb az Olasz GP-n Leclerc taktikáját módosították verseny közben: egy kiállásos stratégiáról két kiállásosra váltottak Monzában. Több néző és szakértő is kritizálta a döntést, bár néhányan megvédték a csapatot, mivel úgy vélték, hogy a Ferrari amúgy sem valószínű, hogy megnyerte volna a versenyt.

Binotto: Szükség van a változtatásokra
Leclerc számára több stratégiai probléma volt Magyarországon, amikor - látszólag a pályán tapasztaltakkal ellentétben - a kemény keverékű gumikra váltottak, küzdöttek a tempóért, és lemaradtak a dobogós helyekről.
Hasonlóképpen a Belga Nagydíjon a Ferrari Leclerc-t friss lágy gumikért állították ki a boxba, hogy a leggyorsabb körért szálljon harcba, de az előnye nem volt elegendő, így Leclerc Fernando Alonso mögé tudott csak visszajönni a pályára. Ezt tetézte egy boxutcai gyorshajtás és egy időbüntetést is.
Nem meglepő módon a Ferrari csapatfőnöke, Binotto megvédte a csapatát a döntések helyességéről, azonban egy friss interjúban elismerte, hogy szükség lehet változtatásokra, de nem feltétlenül az egyéneken.

- ismerte el Binotto a Sky F1-nek.

Az elkövetett hibák a Mercedes malmára hajtották a vizet
A Ferrari a futamokon olyannyira nem volt hatékony, hogy fennáll a veszélye annak is, hogy a konstruktőri tabellán megelőzi őket a Mercedes, akik egyenletes teljesítményüknek köszönhetően ott loholnak az olasz istálló nyakán. Annak ellenére, hogy a Mercedes elmarad a Ferrari és a Red Bull tempójától, figyelemre méltó megbízhatósággal rendelkezik.
Mivel a Mercedes mindössze 35 ponttal van lemaradva a Ferrari mögött, Binottót arról kérdezték, hogyan reagálna, ha csapata a harmadik helyen végezne a konstruktőri világbajnokságban a szezon végén.

- ismerte el Binotto.

- fogalmazott a csapatfőnök.
Forrás