Társoldalunk:

Günther Steiner: Nem tudjuk, hogy megtartjuk-e Schumachert jövőre

2022.09.18. 15:02

Mick Schumachert jövője a Haasnál kétségessé vált, Günther Steiner pedig őszintén beszélt a jelenlegi helyzetről a csapatnál. Az F1-es legenda, Michael Schumacher fiának már csak hat futamja van hátra a Ferrari Driver Academy-vel kötött szerződéséből, Steiner szavai pedig nem sok bizakodásra adnak okot a német pilótának.

Schumacher az idei szezonban eddig mindössze 12 pontot gyűjtött, a pályán pedig sorozatosan felülmúlja Kevin Magnussen, miután az orosz Nyikita Mazepin menesztését követően a dán visszatért a Forma-1-be.
A jelenlegi híresztelések szerint nagyon úgy tűnik, hogy Schumacher az év végén távozik az amerikai csapattól. A német pilóta 23 évesen még mindig fiatal, lenyűgöző teljesítménnyel az év elején Ausztriában a 6. pozíciót szerezte meg, Silverstone-ban pedig a 8. helyen intette le a kockás zászló. De ettől eltekintve az eredményei kiábrándítóak voltak, és a csapatfőnök Steiner megerősítette, hogy még mindig van egy szabad hely a Haasnál a 2023-as idényre.

Arra a kérdésre, hogy ki lesz Magnussen társa a következő szezonban, Steiner a speedweek.com-nak nyilatkozott: Ez még nem dőlt el. Mérlegeljük, hogy mi a legjobb a csapat fejlődése szempontjából. Attól függ, hogy csak a technikát nézzük, vagy a vezetési elemet is? Őszinte leszek, nem tudjuk, hogy Mick marad-e vagy sem. Nagyon jó versenyeket teljesített Kanadában, Nagy-Britanniában és Ausztriában. De hiányzik belőle a következetesség - gyakrabban kellene erős teljesítményt nyújtania. Nem sietünk a versenyzőkérdéssel kapcsolatban, és Micknek még van esélye megmutatni, hogy mire képes.

De mivel már csak hat futam van hátra az idei szezonból, Schumacher kifut az időből, hogy lenyűgözze a csapatfőnököt. Steiner elismerte, hogy más versenyzőkkel is beszélt Schumacher esetleges pótlásáról, többek között a McLarentől távozó Daniel Ricciardóval is, mint lehetséges opcióval.Nico Hülkenberget is kapcsolatba hozták a közelmúltban az F1-be való visszatéréssel.
Steiner hozzátette: A legtöbb szóban forgó versenyzővel beszéltem, hiszen ez a munkám. Még semmi konkrétum nincs. Mindenesetre csak a legkisebb kockázatot szeretnénk vállalni a csapat fejlődése érdekében. Lehet nagy kockázatot vállalni, ami nagyszerű, ha beválik, de rossz, ha nem.

Nincs senki a piacon azok közül (a tapasztalt versenyzők közül), akik jelenleg vezetnek. Kivéve talán Danny [Ricciardo]. Az ő formája jelenleg nem túl jó, és nem tudjuk, mit tervez a jövőre nézve. Lehet, hogy kivesz egy évet. Ahogy mondtam, jelenleg mindenkivel beszélgetéseket folytatok."
- mondta az amerikai istálló csapatfőnöke. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK