Hamiltont nem érdekli, hogy elveszítheti tökéletes győzelmi mutatóját

Forma-1, Belga Nagydíj 2022, szombat, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton waits ahead of the qualifying session for the Belgian Formula One Grand Prix at Spa-Francorchamps racetrack in Spa, on August 27, 2022. (Photo by Geert Vanden Wijngaert / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton elárulta, számára a legkevésbé sem az a fontos, hogy a szezon végén továbbra is elmondhassa magáról, hogy minden évben nyert futamot, amivel egyébként jó néhány rekordot megdöntene. A hétszeres világbajnok bízik benne, hogy lesz még esélye a győzelemre idén.

Lewis Hamilton a tizenhatodik szezonját teljesíti a Forma-1-ben, és eddig minden évben nyert futamot, sőt, valójában legalább kettőt. Ha idén is összejönne neki minimum egy diadal, akkor megdöntené Michael Schumacher rekordját, aki összesen és zsinórban is tizenöt éven át állt legalább egyszer a dobogó tetején.

Hamilton nem a statisztika miatt akar visszatérni a győzelem útjára Forrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

Csakhogy a Mercedes W13-as váratlanul gyengére sikeredett. Bár az év eleje óta kétségtelenül érezhető az előrelépés, többször is előfordult, hogy a futam egy-egy pontján úgy tűnt, hogy Hamiltonnak reális esélye van a győzelemre, ez eddig nem jött össze neki. A brit versenyzőt azonban a legkevésbé sem érdekli, hogy elveszítheti tökéletes mutatóját.

nyilatkozta. – Hálás vagyok, hogy 2007 óta minden évben volt lehetőségünk győzni, és hiszem, hogy idén is lesz rá esélyünk, még van néhány futam. Egyértelműen ez a nagy cél számunkra csapatként, hogy visszatérjünk az élmezőnybe, és ott harcoljunk.”

Ahogyan Hamilton szavaiból is kiderült, attól, hogy a statisztikai aspektusa nem izgatja, nyilvánvalóan szeretné ismét elsőként átszelni a célvonalat. A kérdés, hogy a maradék hat helyszín közül hol lehet a legversenyképesebb a Mercedes. Erre pedig még ő maga sem tud válaszolni, hiszen előfordult, hogy az autó váratlanul jól muzsikált egy pályán.

Fogalmam sincs, hogy hol lesz jó a kocsin

k – jelentette ki. – Meglepetés volt, amikor Zandvoortban beszálltunk az autóba, és sokkal jobbnak éreztük, mint az azt megelőző hétvégén, teljesen más volt. Remélem, hogy a hátralévő versenyeken többször lesz olyan érzésünk, mint Budapesten és Zandvoortban.”

Zandvoortban a Mercedest is meglepte az autó versenyképessége Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ha Hamiltonnak összejön a győzelem, akkor a fent említetteken kívül más rekordokat is megdönt, hacsak Fernando Alonso nem nyer előtte. Ekkor ugyanis ő lenne az első versenyző, aki háromszázadik futama után diadalmaskodik, és azt is elmondhatná magáról, hogy az ő első és utolsó győzelme között rendezték meg a legtöbb versenyt. (Természetesen mindez akkor is fennáll, ha idén nem állhat fel a pódium tetejére, de a későbbiekben igen.)