Társoldalunk:

Bottas boldog, mióta megszabadult Hamiltontól és a Mercedestől

2022.09.16. 07:30

Hosszú interjút adott a Forma-1 finn pilótája, Valtteri Bottas, amelyben elárulta, hogy nagyon megviselte a másodhegedűs szerep, amely arra kárhoztatta, hogy állandóan Lewis Hamilton árnyékában kellett versenyeznie. Bottas 2018-ban annyira belefáradt a csapattal zajló szélmalomharcba, hogy csaknem visszavonult a versenyzéstől.

A finn versenyző határozottan kijelentette: sokkal jobban érzi magát azóta, hogy megszabadult Lewis Hamiltontól és a Mercedes csapattól. Kétségtelen, hogy a finn Hamilton mellett sokkal nagyobb sikereket ért el, mint a jelenlegi csapatánál, az Alfa Romeónál, de a nyugalom számára sokkal fontosabb. 

El kellett hagynom a Mercedest azért, hogy újra megtaláljam önmagam és megleljem a verseny okozta örömöket is" - nyilatkozta a pilóta. Bottas a Mercedesnél töltött öt év alatt 10 futamot nyert meg és 58 alkalommal állt a dobogón. De ez az időszak nagyon nehéz volt a számára.

A legnehezebben azt viseltem el, hogy a csapat csak egyéves szerződéseket ajánlott, tehát esélyem sem volt egy hosszútávú megállapodás aláírására, miközben mindenki csak Hamilton kegyeit kereste" - mondta el az interjúban Bottas. "Ezért kellett eljönnöm onnan, ezért találtam meg ismét a régi önmagam."

A finn versenyző hozzátette: ma már nem érdekli, mit gondolnak róla az emberek. "Én csak megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni abból, hogy ebben a sorozatban versenyezhetek. Miközben tudom, hogy nem vagyok tipikusan egy F-1-es pilóta, mert nekem mindig fontos volt a sport, azaz a munka és a magánélet egyensúlya is."

Forrás