Társoldalunk:
Hírlevél

Hamiltonnak időbe telik, hogy újra bízni tudjon az FIA-ban

2022.09.16. 10:09

Lewis Hamilton úgy véli, az FIA elnökével, Mohammed ben Sulayemmel való szoros együttműködése jót tesz a Forma-1-nek, de "időbe telik", hogy kiépüljön a kapcsolat köztük.

A korábbi raliversenyzőt, ben Sulayemet 2021 decemberében választották meg az FIA elnökének, mivel Jean Todt elérte hivatali idejének végét. Ben Sulayemnek azonnal szembe kellett néznie a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíj ellentmondásos befejezésének következményeivel, és együtt kellett működnie Hamiltonnal és a Mercedesszel annak érdekében, hogy kivizsgálják a történteket és biztosítsák azt, hogy a dolog a jövőben ne ismétlődjön meg.

Az egyetlen rövid nézeteltérés a pilóták és az FIA között a májusi Miami Nagydíj idején volt, amikor a versenyzőknek az autóban viselt ékszereket tiltó szabályt kellett volna betartatniuk. Ez elsősorban Hamiltont érintette, aki határozottan elutasította, hogy kivegye az orrpiercingjét, de a többi pilóta sem fogadta túlzott örömmel a szabályt.
Hamilton az Olasz Nagydíj előtt beszélt az FIA elnökével való kapcsolatáról.

A hétszeres brit világbajnok elárulta, hogy előremutató beszélgetéseket folytatott az FIA elnökével
"Ez senkinek sem könnyű szerep" - nyilatkozta Hamilton a médiának.
Azt hiszem, időbe telik, amíg valaki belerázódik ebbe a szerepbe, és kiépíti a megfelelő kapcsolatokat. Rengeteg változás megy most végbe, amelyeknek a bevezetése is nagy feladat, de úgy gondolom, hogy jelenleg a versenyzőkön van a fókusz leginkább."Megpróbáljuk kiépíteni ezt a kapcsolatot a versenyzőkkel is, a GPDA-nál mindannyian egységesek vagyunk, és segíteni akarunk abban, hogy jobbá tegyük a versenyzést. Segíteni akarunk az FIA-nak, és Mohammed nagyon nyitott volt ezzel az elképzeléssel kapcsolatban.
Tovább dolgozunk a kommunikáción. Tartom vele a kapcsolatot, és elég sokat beszélünk. Nagyon-nagyon céltudatos és érezni rajta azt a versenyszellemet, amelyet a versenyzői múltjából hozott. Ő is nagyon lelkes a sokszínűségért, és valóban a jövőbeli változásokért küzd - szóval ebben együttműködik velünk - én pedig nagyon örülök neki."
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK