Társoldalunk:

A Ferrari válaszokat keres az egyik legégetőbb problémájára

2022.09.15. 18:00

A gumikopás terén eléjük ugrott a Red Bull a szezon folyamán, pedig eleinte még a Ferrari volt jobb ebben. Mattia Binotto elmondta, hogy a maranellóiak időmérős teljesítményében nem lát problémát.

Max Verstappennek már oda lehet adni a második vb-címet, a Ferrari esélyei végleg elszálltak. Mattia Binotto, a maranellóiak csapatfőnöke rámutatott, hogy az előző futamokon az egyik döntő tényező az volt a küzdelemben, hogy a Red Bull hatékonyabban bánt a gumikkal, így még ha esetenként jól is sakkozott a stratégiával a Ferrari, akkor sem volt ellenszere a holland tempójára.

„Az utóbbi versenyeken, Magyarországtól kezdve, a Red Bull teljesítménye jobb volt a miénknél. Nem az időmérőkön, azokon szerintem még mindig jó tempót diktálunk, vagyis a nyers tempó adott" – idézte az Autosport.

Leclerc az Olasz NagydíjonForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

A futamokon azonban jobban szenvedünk a gumikopástól, mint ők. A Red Bull autója ebből a szempontból jobb, ők jobban fejlesztették az egyensúlyát, mint mi.„Hogy miért? Erre keressük a választ, megoldást kell találnunk. Ha nem is idénre, legkésőbb jövőre – mondta. – Túlságosan felmelegedtek az autónkon a gumik, ettől erősebben koptak. Szóval tudjuk, hogy a balansz nem a legjobb."

Pedig a gumikezelés terén az idény első felében a Ferrari számított erősebbnek. Az időmérőkön még valóban elég jó a csapat formája, az előző kvalifikáción is Charles Leclerc volt a leggyorsabb.

A Red Bull erősen túlsúlyos autóval kezdte a szezont, de mostanra megközelítették a súlyhatárt, és Verstappen is beszélt arról, hogy ezzel számára kedvező irányba változott az autó egyensúlya.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK