Társoldalunk:
Hírlevél

Lewis Hamilton elismerte: legyőzték, esélytelen

2022.09.14. 06:28

A Forma-1-es Olasz Nagydíj után Lewis Hamilton hazája sajtójában panaszkodik azért, mert ebben a szezonban még nem tudott egyetlen futamot sem megnyerni.

Ez az adat amúgy azért döbbenetes, mert az elmúlt 15 idény mindegyikében legalább egy versenyt megnyert. A futamok fogynak, a világbajnoki cím gyakorlatilag eldőlt, Hamilton pedig már nyilvánosan kesereg.

Azt mondta, hogy a jelenleg összetettben fölényesen vezető Max Verstappen előnye már behozhatatlan, reálisnak kell lenniük és már a 2023-as szezonra kell készülniük. "Ebben az évben már semmit sem tudunk tenni a Red Bull csapat iszonyatos fölényével" - mondta Hamilton. "Egy olyan futam volt, amikor elkaphattuk volna őket, ez a Magyar Nagydíj lehetett volna". Verstappen fölénye mellett hozzá kell tenni azt is, hogy Hamiltont saját csapattársa, a Mercedesnél első évét töltő George Russell is fölényesen veri eddig a szezonban.

Verstappen egészen elképesztő formában van, hiszen az elmúlt öt futamot sorozatban megnyerte és már a következő, szingapúri nagydíjon világbajnok lehet. 

Forrás